RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Дзвінок з Росії: хто організував замах на бойовика ДНР "Моторолу"

Одіозного бойовика попередили, щоб він не заважав організації виборів на Донбасі

Одіозного бойовика попередили, щоб він не заважав організації виборів на Донбасі Бойовик Арсеній Павлов, відомий під позивним "Моторола", став жертвою чергового замаху Фото: Геннадій Дубовой

24 червня в Донецьку на території травматологічної лікарні стався вибух. Ватажок ДНР Олександр Захарченко назвав цей інцидент замахом на одіозного бойовика Арсенія Павлова ("Моторола"), який приїхав до лікарні, щоб зробити перев'язку після отриманого поранення. За інформацією російських ЗМІ, вибух був здійснений за допомогою керованого фугасу. Цей інцидент слід розцінювати як операцію російських спецслужб і останнє попередження "Моторолі", щоб він не виступав проти організації виборів на окупованих територіях Донбасу. Крім Арсенія Павлова, по тонкому лезу ходить ще один відомий польовий командир - Михайло Товстих ("Гіві").

24 червня в Донецьку стався замах на одного з лідерів російських бойовиків – Арсенія Павлова, більш відомого як "Моторола". Бойовик прибув до лікарні, що знаходиться в центрі Донецька, щоб зробити собі перев'язку після отриманого на початку місяця поранення - нагадаємо, "Моторола" ледь не вибив собі око під час навчань на полігоні. Замах стався шляхом підриву керованого фугасу на території самої лікарні.

За наявною інформацією, "Моторола" не має інтересів або великих активів у структурі бізнесу так званих ДНР і ЛНР. Крім того, він не фігурував у гострих корпоративних конфліктах із ватажками незаконних формувань, як, наприклад, ліквідований бойовик Павло Дрьомов з ватажком ЛНР Ігорем Плотницьким або Олександр Ходаковський з Олександром Захарченком. Саме тому причини замаху на "Моторолу" є виключно політичними. Швидше за все, вибух був організований російськими спецслужбами як останнє попередження одіозному бойовику, який грає роль деструктивного елементу на шляху до політичного врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Моторола" є затятим противником будь-яких компромісів і переговорів з Києвом. Він послідовно виступає за подальше ведення бойових дій і просування "армії ДНР" як мінімум на адміністративні межі Донецької області. Одним з останніх гучних заяв "Мотороли" є його категоричний протест проти будь-яких представників поліцейської місії ОБСЄ, по роботі якої, як ми знаємо, між Києвом і Москвою є певне розуміння.

Загалом російський найманець користується великим авторитетом серед простих бойовиків. І як лідер громадської думки серед місцевих представників "партії війни" "Моторола" поряд з "Гіві" (бойовик Михайло Товстих, над яким теж поступово густішають хмари) відіграє не останню роль. У зв'язку з цим Кремль зацікавлений втихомирити найбільш буйних і націлених на війну з Україною польових командирів, щоб якомога швидше запустити процес підготовки до виборів.

Тому спроба замаху спрямована на те, щоб "Моторола" як мінімум "заліг на дно" і не брав активну участь у політичному дискурсі на Донбасі. Однак ліквідація "народного героя війни з київською хунтою" викликала б хвилю обурення, підозр і чуток як у ДНР, так і в ЛНР. Крім того, інцидент кинув тінь підозри на самого Олександра Захарченка, який вже розпочав конфлікт з Олександром Ходаковським. Тому російські спецслужби поки обмежилися попередженням. Адже якщо б виконавцям було поставлено завдання ліквідації бойовика, то результат замаху був би іншим. Якщо "Моторола" не зробить відповідних висновків, то тоді справа буде доведена до кінця, і Павлова може спіткати доля його попередників – Олексія Мозгового або Олександра Бєднова.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України