RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Андерс Фог Расмуссен: світ потребує поліцейського, і таким поліцейським повинні стати США

12-й генсек НАТО вважає, що США слід більше залучати до вирішення конфлікту на Донбасі

12-й генсек НАТО вважає, що США слід більше залучати до вирішення конфлікту на Донбасі Америка повинна бути залучена в пошук вирішення проблеми на сході України паралельно з нормандським форматом Фото: УНІАН

Генеральний секретар НАТО у 2009-2014 роках, радник президента України АНДЕРС ФОГ РАСМУССЕН не бачить суперечностей у тому, щоб паралельно з нормандським форматом питання конфлікту на сході України обговорювалося за участю США. Про це він заявив у інтерв’ю "Апострофу", яке вийде найближчими днями. На його думку, доти, доки Росія не виконає Мінських угод, яким на сьогодні немає альтернативи, санкції проти неї потрібно продовжувати. І доки Кремль продовжуватиме ескалацію на Донбасі, повертати РФ у "велику вісімку" є поганою ідеєю.

Чому Росію не можна повертати у G8

На сьогоднішній момент я не бачу жодних альтернатив для Мінських угод. Причому важливо, щоб усі сторони брали участь у цих зустрічах (у нормандському форматі, - "Апостроф"), і дуже сумно, що пан Путін від цього відмовився. Росія також посилює військовий тиск на сході. Вона не виконує Мінських угод, і це та причина, через яку, на мою думку, санкції проти неї мають бути продовжені. Щодо участі Росії у "великій вісімці": не можна мати жодних справ з Російською Федерацією так довго, скільки вона продовжуватиме військову ескалацію на сході України. Тому я не думаю, що це добра ідея знову дозволити їй долучитися до G8.

Щодо можливої участі США у вирішенні конфлікту на Донбасі

Я вважаю, що Америка має бути більше залучена до пошуку вирішення проблеми на сході України. Я думаю, що тепер більше ніж завжди світ потребує поліцейського, і цим поліцейським мають бути Сполучені Штати. Я не бачу жодних суперечностей між нормандським форматом і залученням Сполучених Штатів.

Щодо можливості зняття санкцій з РФ після виборів у Франції та Німеччині

2017 рік буде роком змін, тому що відбудуться президентські вибори у Франції та парламентські вибори в Німеччині. Окрім того, проясниться ситуація у Сполучених Штатах. Я думаю, що ні у Франції вибори, ні в Німеччині не змінять ситуацію: ці країни не зможуть зняти санкції проти Росії доти, доки вона не виконає Мінські угоди.

Повний текст інтерв'ю читайте на "Апострофі" найближчими днями

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України