RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Без будь-яких обмежень: як Кадиров "вилазить" в Україні

Російський політик пояснив небезпеку нинішнього лідера Чечні для України

Російський політик пояснив небезпеку нинішнього лідера Чечні для України Кадиров - звичайний бандит, контрольований Путіним Фото: Oleg Nikishin/Pressphotos

12 жовтня стало відомо, що у Москві напали на неповнолітню дочку президента ММА Федора Ємельяненко, який напередодні дозволив собі розкритикувати дитячі бої без правил в Чечні і вступити в суперечку з лідером регіону Рамзаном Кадировим. У нападі на дитину запідозрили кадирівський слід.

Ну а раніше, 5 жовтня, співробітниця LifeNews Анастасія Кашеварова, вітаючи Кадирова з днем народження в своєму пості на Facebook, пригадала, як він особисто в 2014 році вів переговори з Україною про звільнення затриманих співробітників LifeNews Марата Сайченко і Олега Сидякіна. У травні ж 2014 року в Instagram Кадиров відзвітував про успішне завершення цих переговорів і доставці працівників LifeNews з України в Росію.

Звідки у Кадирова така влада, така вседозволеність, чому ніхто не може знайти на нього управу і чи є тут загроза для України - думка російського політика Костянтина Борового для "Апострофа".

Кадиров – звичайний бандит. Наскільки я пам'ятаю, перед тим як він почав переговори з приводу затриманих в Україні російських журналістів, він захопив українських заручників. Майже відкрито, майже відверто їх захопили чеченці. Після цього Кадиров вступив в переговори, і його почали розцінювати як державного діяча. Але насправді він звичайний бандит. Без обмежень. Саме такий, як потрібен Путіну.

Путін - теж бандит. Але робить вигляд, що він цивілізований. Що лідер великої держави. Хоча в цьому вже давно всі сумніваються, все більше переконуючись в тому, що Путін - теж звичайний бандит. Між ним і Кадировим лише одна відмінність: Путін робить вигляд, що він не такий, а Кадиров не робить, оскільки був бойовиком ще при Джохарі Дудаєві.

Кадиров створив у себе в Чечні в'язниці, де влаштовує тортури без будь-яких обмежень. А коли правоохоронні органи намагаються його якось вгамувати, він видає наказ, щоб проти них застосовувалася зброя. Ось ситуація: звичайний бандит отримав право, отримав статус глави регіону, губернатора.

У деяких випадках Кадиров знаходиться під управлінням силовиків. Ясно, що вбивство Нємцова він не міг спланувати цілком самостійно, йому допомагали. Але іноді він вважає себе вправі ні з ким не радитися, саме в якості плати за свою лояльність, лояльність до Путіна.

Путін його не контролює, тому що Кадиров в точності виконує доручення, які йому дали: створити абсолютно кримінальну обстановку в Чечні і в умовах цієї кримінальної обстановки вирішувати всі проблеми. Тобто використовувати вбивства, тортури. Іноді вони починають вбивати на території Росії, іноді в Катарі навіть діють.

І, що найцікавіше, у нього ворогів немає, бо він авторитет в своєму регіоні. Але постійно вилазить то в Москві, то тепер в Україні. Він контролюється, безумовно, російськими спецслужбами, але дуже погано. Це така ж взаємодія, як із злодіями в законі, з якими у влади існують контакти, угоди...

Кадиров – це модель східного деспота, який знищує всіх просто фізично. І у нього в підпорядкуванні абсолютно слухняні, абсолютно лояльні бойовики, готові здійснювати будь-який злочин: вбити Нємцова – будь ласка, вбити когось із конкурентів Кадирова – будь ласка.

Оскільки Кадиров не контролюється і не регулюється ніякими законами, він небезпечний і для України. Єдиний спосіб, який вигадала для боротьби з чеченськими бойовиками в 90-х ФСБ, - це повне знищення їх груп.

Читайте також

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України

РДК у бороду, ЛСР у ребро: головні цілі Путіна на "виборах"

Кремль хоче намалювати підтримку Путіну на захоплених територіях України, щоб легітимізувати їхню окупацію

Людина, яка змогла: чому Залужному вдалося звільнитися з військової служби

Обставини визнання Валерія Залужного непридатним для несення військової служби викликали питання у суспільстві