RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Безвиз для України: соцмережі сміються над обіцянками Порошенко

У мережі бурхливо обговорюють програний Порошенком спір російському журналісту з приводу безвізу

У мережі бурхливо обговорюють програний Порошенком спір російському журналісту з приводу безвізу Ключем від дверей до Європи для українців, як і раніше залишається віза Фото: Владислав Содель

Безвізовий режим з Євросоюзом був одним з головних обіцянок української влади нарівні з обіцянками "жити по-новому" і здолати корупцію. У жовтні президент України Петро Порошенко зробив гучну заяву про те, що вже в листопаді 2016 року очікується прийняття Європейським Союзом рішення про безвізовий режим для українців. Пізніше український лідер конкретизував свої ж слова, заявивши, що Україна отримає "безвiз" до 24 листопада. Але незабаром з'ясувалося, що Європейський парламент не вніс до порядку денного на листопадову пленарну сесію голосування з приводу скасування візових вимог для українців.

Сьогодні, 24 листопада, коли стало остаточно зрозуміло, що слова Порошенка про безвізовий режим з ЄС не збулися, користувачі соціальних мереж — журналісти і блогери — активно обговорюють чергову невиконану обіцянку українського президента. Більшість критикує його, проте знаходяться й ті, хто заступається за нього. Масла в цю дискусію підлила заява президента Європейської комісії Жана-Клода Юнкера, який закликав країни Європейського Союзу перейти до безвізового режиму з Україною вже до кінця поточного року.

"Апостроф" зібрав добірку найбільш показових і цікавих, на нашу думку, коментарів з соціальних мереж.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному