RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Російські військові нікому не потрібні. Навіть сирійській армії

Путіну влаштували в Сирії новий Афганістан

Путіну влаштували в Сирії новий Афганістан Бойовики ІДІЛ знову захопили деякі райони сирійської Пальміри, яка в березні 2016 року була звільнена сирійською урядовою армією за підтримки РФ (на архівному фото - російські військові патрулюють руїни стародавнього міста) Фото: EPA/UPG

Захоплення бойовиками "Ісламської держави" стародавнього сирійського міста Пальміра миттєво стало топ-темою російських пропагандистських ЗМІ. Торжество "російської зброї" в Пальмірі, яке ще у травні помпезно відсвяткували під акомпанемент оркестру Маріїнського театру, протрималося зовсім не довго і повалилося 11 грудня, коли бойовики ІДІЛ знову взяли місто під свій контроль. За словами російського політолога Андрія Піонтковського, пропагандисти Кремля почали панікувати, навперебій висуваючи різні версії того, чому війська Асада за підтримки РФ не змогли утримати місто. Втім, усі їхні висновки так чи інакше зводяться до одного — нас зрадили, тому Сирію необхідно бомбити ще активніше. І не тільки Сирію, але ще обов'язково і Ірак.

Звичайно, для Кремля це була шокова подія, судячи з реакції пропагандонів. Я раджу всім подивитися запис недільної передачі Соловйова, там перша частина присвячена подіям у Сирії. Вона ще раз підтверджує, що всі ці люди, які божеволіють на телебаченні по кілька разів на тиждень, не тільки отруюють свідомість глядачів, але й самі вже давно з'їхали з котушок.

Основне, про що з величезним емоційним напруженням говорили всі виступаючі, це бездарність сирійської армії і її небажання битися. Військові тільки стоять на блокпостах і витягають данину з проїжджаючих машин і людей, не вміють воювати, розбігаються, абсолютно невмотивовані. І слово, яке найчастіше звучало — зрада. Виявляється сирійські спецслужби зрадники, сирійська армія теж зрадники, так і жителі Пальміри зрадники. Але кого вони зрадили? Путіна, Соловйова, Сатанівського, Ходоренко, інших безумців, які беруть участь у цих шоу? Усі вони адекватно представляють ситуацію: російські військові опинилися в Сирії людьми, які нікому не потрібні. Вони чинять військові злочини, вбивають невідомо кого і невідомо навіщо (невідомих туркоманів, як висловився наш головнокомандувач), але вони нікому не потрібні, у тому числі і сирійській армії.

Але який висновок має зробити з цього будь-яка нормальна людина? Висновок, який просто очевидно напрошувався після кожного виступу: Росія повинна негайно з...ь звідти до ядреної матері, оскільки там їй нічого робити, там немає жодних цілей війни і нікому ми там не потрібні, крім одного маніяка, вже вбив сотні тисяч людей... Але всі ці безумці, все правильно розповівши про абсолютно ідіотське становище наших військових, яких там вже напевно не менше 10 тисяч, вимагали розширення участі Росії в бойових діях.

Виявляється, ІДІЛ взяв Пальміру, тому що ми мало їх бомбили. Жодних гуманітарних коридорів, бомбити всіх кожен день безперервно, а, по-друге, бомбити ще Ірак. Ось висновки, які зробили ці виродки, що з'їхали з глузду. І боюся, що вони відображають ментальність всієї так званої російської еліти і російського політичного керівництва. Афганістан повторюється у всьому, але тільки в набагато більш стислому часовому масштабі. В Афганістані агонія радянських військ тривала близько 10 років, а та паніка, яка розгорнулася вчора у всій красі на нашому телебаченні, показує, що агонія вже розпочалася, і з неї немає виходу.

Ми там нікому не потрібні, але для того щоб вперто підтримувати там свою присутність, в цю пекельну топку потрібно закачати набагато більшу кількість гарматного м'яса. Починаючи з учорашнього дня в очах всієї країни на чолі Путіна написано величезними літерами: "Афганістан". І це тавро залишиться з ним до кінця його перебування в Кремлі, і я не думаю, що воно буде дуже тривалим.

Сподіваюся, що в ситуації, коли безумство досягло таких масштабів, що багато людей в Росії, навіть в істеблішменті не зможуть промовчати. Путін і його злодійський кооператив, якщо їх не зупинити, будуть продовжувати вести країну до загибелі. Як комуністичні старці вели до загибелі СРСР в Афганістані.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України