RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Рано робити прогнози щодо майбутнього в Харкові - Михайло Добкін

Михайло Добкін про смерть товариша

Михайло Добкін про смерть товариша 2014 рік Фото: facebook.com

У ніч на 17 грудня в німецькій клініці "Шаріте" помер мер Харкова Геннадій Кернес. Його багаторічний соратник МИХАЙЛО ДОБКІН в ефірі Апостроф Live на телеканалі Апостроф TV прокоментував смерть свого товариша.

- Сьогоднішня новина вас шокувала? Що тепер буде в Харкові? Чи буде вакуум влади?

- Звістку, яка прийшла сьогодні з Німеччини, доброю назвати не можна. Я насамперед хочу висловити слова співчуття родині Геннадія Адольфовича. Я вже розмовляв з його дружиною і від своєї сім'ї передав їй співчуття. І я хочу це зробити через вас тим його близьким і рідним, з якими я не спілкувався сьогодні.

Що стосується подальшого: ви знаєте, в Харкові сьогодні більше, ніж погана новина. Харків буде прощатися з людиною, яку втратив цієї ночі, і яка для цього міста зробила більше, ніж хто б то не було. Я це говорю, як мер Харкова 2006-2010 років. Тому в моїх словах є сенс.

Я ще хочу сказати, що потрібно звикнути до думки, що Геннадія Кернеса немає, незважаючи на те, що його відхід не раптовий. Він довго хворів. Сьогодні три місяці, як він полетів з Харкова в клініку "Шаріте" в Берлін. Проте, його смерть - дуже резонансна подія і не всі її ще сприймають.

Я протягом останньої години може хвилин 5 не говорив по телефону. Телефонує велика кількість людей, у всіх нерозуміння того, що сталося. Ніхто в це не вірить.

- Зараз і в міській раді, і в облраді фактично третина депутатів - це представники блоку Кернеса "Успішний Харків". Це був його особистий бренд. Тепер, я так розумію, будуть перевибори мера. Чи можемо ми сказати, що новий мер, ким би він не був, залежатиме від цієї фракції? Наскільки серйозним буде цей вплив на нового мера?

- Давайте всі ці політичні розклади перенесемо на потім. Немає ні у кого права - я не про вас говорю, а маю на увазі тих, хто в політиці - говорити зараз про якісь розклади і перспективи.

Сьогодні вночі перестало битися серце людини. Занадто рано робити якісь прогнози з цього приводу.

Я можу сказати одне: Харків попрощається з Геннадієм. У Харкові живуть гідні люди, які обрали гідну владу. Ця влада визначиться, як працювати в нових умовах. Але це буде потім, а зараз потрібно віддати данину пам'яті людині, яка дуже багато зробила для міста.

- Поділяємо вашу смуток, але не можемо не запитати: ви будете балотуватися в мери Харкова?

- Я не буду говорити на цю тему зараз точно.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України