RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Кримінальна справа проти Медведчука може тривати роками - Петро Охотин

Обшуки у кума Путіна - серйозний удар по "п'ятій колоні"

Обшуки у кума Путіна - серйозний удар по "п'ятій колоні" Обшуки в будинку Медведчука в Києві Фото: Апостроф / Роман Пєтушков

Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова підписала підозри у державній зраді нардепам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Чим відповість Медведчук, як довго може тягнутися протистояння з проросійською "п'ятою колоною" в Україні і кому дістанеться електорат Медведчука - в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів політичний консультант Петро Охотін.

- Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді куму Путіна Віктору Медведчуку та нардепу Тарасу Козаку.

- Ми бачимо, що критики, які постійно критикували Зеленського за те, що санкції проти Медведчука – це фейк, зараз отримали великого облизня. Так само зараз прихильники Петра Порошенка, який, на хвилиночку, у 1998 році був співзасновником СДПУ(о), матимуть все менше аргументів, щоб звинувачувати Зеленського чи Венедіктову у так званій проросійськості.

Якими можуть бути наслідки? Ми бачили, що санкції призвели до того, що було загострення. Я в принципі пов’язую, що Путін міг погратися в агресію через це. Зараз я не виключаю, що буде спроба качнути "п’яту колону". І тут уже ми побачимо, як спрацює Арсен Аваков, який провів навчання Нацгвардії, який мав досвід подолання таких сепаратистів у 2014 році. Побачимо, як зараз спрацює СБУ. Фактично зараз надія на силовий блок.

- Ірина Венедіктова написала в Facebook: "Інформую суспільство про те, що сьогодні я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського парламенту – М і К". Чому такий прийом? Не Медведчук і Козак, а М і К?

- Це ж її Facebook. Як хоче, так і грається. Можливо, це така алюзія на тему "М і Ж" чи ще щось. Я не знаю.

- Генпрокурорка зробила наступні висновки: "вважати Крим частиною іншої країни не можна. Сприяти передачі цінних документів, що стосуються українських надр, грошовий еквівалент ресурсів яких становить 38 млрд гривень, не можна. Ставати правонаступником української власності, що по праву належить громадянам України, не можна. Розкривати відомості. Що містять держтаємницю не можна. Створювати армію інформаційних клоунів і ляльководити ними у власних антиукраїнських інтересах не можна". От таке повідомлення.

- Чудово, ми бачимо, що лідера проросійської "п’ятої колони" майже на День перемоги, який росіяни люблять - душать. Не рубають, а саме душать.

- Наскільки це довгограюча історія? Я маю на увазі саме справу Медведчука...

- Це процеси, які можуть тягнутися роками. Сам пан Медведчук є дуже досвідченим та фаховим юристом. Ми бачимо, що фактично всю свою роботу він вів "без сучка и задоринки". Фактично, приводом для того, щоб вони прокололися, була компанія, яка торгувала вугіллям з ОРДЛО. Цим фінансували телеканали. Це була та ниточка Аріадни, яку розплутали. Зараз маємо те, що маємо. Як то кажуть, і кінь на чотирьох ногах, та й то спотикається. От і Медведчук попався. Я думаю, що це гарна робота українських спецслужб, українських слідчих органів. Ми бачимо, що потроху ця імперія, яку вважали нездоланною, лусне.

- Якою буде реакція Медведчука?

- Він буде говорити, що його політично переслідують. Швидше за все, він знову скаже, що почне воювати і буде робити негативні речі.

- Наприклад?

- Пам’ятаєте, у 2014 році, коли був Майдан, він сам спалив свій маєток та сказав, що, мовляв, вміє воювати. Він потім повернувся, і багато хто відчував на собі негативні наслідки. Мало того, постраждали багато моїх знайомих – експерти, які озвучували опубліковані раніше в ЗМІ дані про бізнеси Медведчука. Армія його юристів робила записи, і люди були змушені ходити по судах себе захищати. Це була така потужна структура, обкатана ще в Адміністрації президента Кучми. Зараз ми бачимо, що Зеленський виграє в нього.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Новини партнерів