RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Після виборів до Держдуми зберігається високий ризик конфлікту з Україною - російський політик

Путін передає владу агресивному блоку силовиків

Путін передає владу агресивному блоку силовиків Фото: Апостроф / Колаж

У п'ятницю, 17 вересня, в Росії почнуться вибори до Держдуми, які триватимуть до 19 вересня. Намагаючись підняти рейтинги, путінська партія "Єдина Росія" ігнорує міжнародне право, залучаючи до голосування жителів окупованих територій України - Донбасу та Криму. Режим Володимира Путіна знищує реальну опозицію в Росії, роблячи процес волевиявлення абсолютно фіктивним. На цьому тлі президент РФ вже практично здійснив транзит влади, передавши її агресивному силовому блоку на чолі з секретарем Радбезу РФ Миколою Патрушевим. Яким буде новий склад Держдуми, до чого може привести залучення до голосування жителів окупованих територій України та чи варто очікувати загострення воєнної ситуації, "Апострофу" розповів російський опозиційний політик ДМИТРО ГУДКОВ.

На окупованих територіях людям немає куди подітися - всіх змусять голосувати за "Єдину Росію". Дозвіл жителям окупованих територій голосувати на виборах до Держдуми - це повзуча гібридна анексія Донбасу. Вона відбувалася і в Абхазії, і в Північній Осетії. Юридично Росія начебто вважає ці території вільними, але насправді - це стовідсоткові російські сателіти. Де-факто вони на 100% є частиною путінської системи. Отже, поки Володимир Путін і його команда перебувають у Кремлі, Донецьк та Луганськ також не мають ніякої історичної перспективи, окрім як стати незрозумілими анклавами Росії.

З цієї, та й не тільки з цієї, причини вибори в Росії можна заздалегідь сміливо назвати нелегітимними, оскільки вони зачищені від реальних політичних опонентів, від усіх, хто критикував владу та хотів або хоче брати участь в політиці. На всю Росію, знайдеться півтора, можливо, два десятки порядних людей, в тому числі навіть від опозиції. Але вони не впливають на ситуацію. Якщо хтось із них зможе проникнути в парламент, це буде великим успіхом. Тому що крім цієї "зачистки", є ще Центрвиборчком, який представляє собою організовану групу шахраїв для фальсифікації результатів - переписування протоколів, спотворення результатів за завданням Кремля.

Тому майбутня російська Держдума буде найбільш безбарвною за всю історію Росії - причому ще з царських часів. Новий парламент буде абсолютно реакційним. У Кремлі зараз бояться будь-якого голосу, який входитиме в дисонанс з транзитом влади. А транзит влади в будь-якому випадку буде відбуватися і він вже відбувається. Влада в Росії передана Володимиром Путіним силовому блоку на чолі з секретарем Радбезу РФ Миколою Патрушевим і його командою.

Що це означає для України? Це буде продовження агресивного курсу на підрив руху України до демократії, свободи, союзу з Європою. Буде постійна незатухаюча загроза розширення військового конфлікту між Україною і Росією.

Я не кажу, що після виборів в Думу може початися війна. Я говорю про те, що зберігається високий ризик експансії та збройного конфлікту. Я вважаю, що до кінця року ніяких бойових дій не буде, хоча можливі різні провокації. Але Путін розуміє тільки силу, а тому загроза розширення конфлікту буде існувати доти, поки путінська адміністрація рулитиме країною і не отримає належної відсічі або з боку України, або з боку світової спільноти.

Читайте також

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України

РДК у бороду, ЛСР у ребро: головні цілі Путіна на "виборах"

Кремль хоче намалювати підтримку Путіну на захоплених територіях України, щоб легітимізувати їхню окупацію

Людина, яка змогла: чому Залужному вдалося звільнитися з військової служби

Обставини визнання Валерія Залужного непридатним для несення військової служби викликали питання у суспільстві

Новини партнерів