RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Зеленському потрібно позбуватися Єрмака, інакше він ризикує владою - політтехнолог

Тарас Загородній про скандальне святкування 50-річчя Єрмака

Тарас Загородній про скандальне святкування 50-річчя Єрмака Фото: Апостроф / Колаж

Скандал зі святкуванням дня народження голови Офісу президента Андрія Єрмака в державній резиденції "Синьогора" дуже сильно вдарить і по позиціях українського президента Володимира Зеленського. Голові держави потрібно позбуватися Єрмака, інакше він втратить владу разом із ним. Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів політтехнолог Тарас Загородній.

— Що думаєте про скандал із днем народження пана Єрмака?

— Коли вони починають жартувати з венеціанських скульптур та іншого, вони не заперечують самого факту, що щось відбувалося саме в державній резиденції. Вони не розуміють рівня цинізму ситуації. Тобто в державній резиденції, яку, до речі, Зеленський обіцяв віддати під дитячий табір, відбувається п’янка. Може не в такому форматі, як вони розповідають, але вона відбувається. Коштом платників податків святкують день народження, причому день народження голови Офісу президента.

Я бачив це розслідування, воно досить докладно показало, що вони й тут брешуть. Що, найімовірніше, використовувалась ця техніка ДСНС. Вони не розуміють, що такі речі дуже сильно впливають на людей.

Тобто ви тут усім розповідаєте, що Російська Федерація на нас буде нападати, а у вас тут, по іншому не назву, п’янка в державній резиденції. Це ж можна було провести тихо на квартирі в пана Зеленського у всім відомому будинку на Грушевського — тихо заїхали, виїхали, і ніхто б не помітив. Ні, потрібно з розмахом показувати, що ми це можемо зробити з використанням державної резиденції.

Я вважаю, що якраз така відверто цинічна історія дуже сильно вдарить по владі.

— А що буде з паном Єрмаком далі? До нього зараз і так дуже прикута увага через розслідування Bellingcat.

— Зеленському потрібно позбуватися Єрмака. Якщо ж президент не позбудеться нього, то просто втратить владу разом із Єрмаком.

Це мені нагадує ситуацію 1 грудня 2013 року, коли на Майдані розігнали студентів. Якби Янукович відправив Захарченка у відставку, сказавши, що "ми розберемося", то невідомо, як би події розвивалися далі. Але він його тримав до кінця. І це те саме, особливо, коли вони нагнітають ситуацію, що тут у нас напад РФ буде, в енергетиці все погано тощо.

Українці розуміють, що відбувається на днях народження, що там не компот із сухофруктів пили. Вони розуміють, що навіть якщо салюту не було — це не означає, що вони там відверто не бухали. Українці це так будуть сприймати.

Насправді це дуже небезпечна для них ситуація А потім вони ще розповідають, що журналісти такі погані. І подивіться на тон претензій до журналістів, виявляється: "до нас надійшов за чотири години запит і ми не встигли викласти позицію". А що ви хотіли? Перемонтувати цей сюжет? Влізти зі своїми коментарями? Я просто не розумію. Тобто знову погані журналісти в нас.

Це ще раз показує, що влада неадекватно оцінює ситуацію в країні й настрої в суспільстві.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України

Новини партнерів