RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Штурвал треба тягнути на себе, а "слуги" його ведуть униз – Володимир Гройсман

Володимир Гройсман дав велике інтерв'ю Миколі Вересню

Володимир Гройсман дав велике інтерв'ю Миколі Вересню Володимир Гройсман Фото: Апостроф

Прем’єр-міністр України у 2016–2019 роках Володимир Гройсман у програмі "ВЕРЕСЕНЬ" на Апостроф TV дав велике інтерв’ю, де розказав про можливі перевибори до Верховної ради, здобутки та провали діючої влади, про своє політичне майбутнє та співпрацю з колишнім спікером ВРУ Дмитром Разумковим. "Апостроф" зібрав найважливіше з розмови Володимира Гройсмана з журналістом Миколою Вереснем.

Неспроможні і нездатні "слуги"

Вони (партія "Слуга народу", — Апостроф) не роблять те, що мають робити. Вони займаються не своєю справою, і тому маємо кризу за кризою. Вони вже 2,5 роки при владі, ми пожили, подивилися, і я вважаю, що краще не буде. Це вже очевидно, вони просто неспроможні, нездатні. Та я вважаю, що змінювати владу потрібно тільки в конституційний законний спосіб.

Головне отримати мандат від людей. Не просто, щоби добитися у владі якоїсь участі, а для того, щоби реалізувати своє бачення, щоби принести стабільність у країні та прогнозованість. Якби в нас була сильна економіка, сильна держава, то можна було б робити якийсь експеримент, але, на превеликий жаль, влада слабка. Те що вони роблять, послаблює країну. Проблем у людей стає все більше.

Вільнюс і Шустер

Ахметов? Не знаю, хто куди літав. Я його там не бачив.

Це була серйозна подія, це було день народження Савіка, якого я знаю багато років. Свого часу він багато зробив, щоби міські голови з’явилися на порядку денному в суспільстві. Він мене запросив, і я із задоволенням приїхав його привітати. Я думаю, що обговорювати якісь політичні речі на дні народженні — це абсурд. Усі серйозні дискусії про політику треба говорити в Україні і з українцями.

Вибір між старими і новими

Тобто, що значить нові? Нові, які порно-смс пишуть? Або ті, які не знають як насолоджуватись цим життям на дискотеках, або в непритомному стані не сідати за кермо. Це не нові. Це не старі. Це неадекватні. Вони випадково, долею довіри людей, з’явилися там.

На мою думку, до Верховної ради мають прийти компетентні, досвідчені й ті, які мають стратегічне бачення. Таких теж не багато, але вони в Україні є, які можуть прийти, узяти штурвал і рухатись уперед.

А як можна оцінювати старих? За їхніми діями. Ми ж бачимо, хто на що здатний, хто що говорить та як робить. Тому вибір між старими чи новими не зовсім відповідає нашим із вами інтересам. А професійні, компетентні люди, які мають стратегічне бачення, знаються на питаннях економіки, безпеки, оборони, секторальних реформ — у цьому ключ успіху.

Мінімальна зарплата - 8000 грн

Я не розумію, чому в Україні на сьогодні мінімальна зарплата 6500 гривень. Вона підвищилася за рік на 500 гривень, а ціни вже зросли на 30 %. Вона вже мінімум 8 тисяч мала би бути.

Звісно, що у людей немає іншого виходу, крім як виїхати з країни, бо роботу не можуть знайти. І коли сьогодні заявляють, що середня зарплата 500 доларів — покажіть скільки українців працює на 500 доларів, а скільки працює на мінімалку? І ви побачите, що на мінімалку працює більшість людей в Україні, особливо, коли мова йде про невеликі громади, а це живі люди, у них є живі потреби.

Це компетенція парламенту й уряду. Що вони роблять на падаючій економіці? Вони підвищують податки. Коли хочеш злетіти, потрібно штурвал тягнути на себе, а вони його вниз.

Об’єднання з Разумковим?

Відбувся безпековий форум, який проводив фонд Арсенія Яценюка. Це гарний форум, достатньо високого представницького рівня. Був присутній навіть голова Європейської народної партії Дональд Туск. Були всі спікери з різних політичних партій, абсолютно різні. Були панелі, де ми виступали в різній конфігурації, тому, напевно, й пішли чутки.

Життя покаже. Зараз ми готуємося до парламентських виборів, а далі до президентських.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Новини партнерів