RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

День народження Надії: соцмережі вітають Савченко з ювілеєм

Блогери сподіваються на швидке повернення української льотчиці з російського ув'язнення

Блогери сподіваються на швидке повернення української льотчиці з російського ув'язнення Пользователи соцсетей поздравили Надежду Савченко, осужденную в России, с днем рождения и пожелали скорейшего возвращения домой Фото:

День народження народного депутата Надії Савченко, засудженої в Росії до 22 років тюремного ув'язнення, став темою для обговорення серед користувачів соцмереж. Зокрема, блогери сподіваються на швидке повернення української льотчиці на батьківщину, незважаючи на заяву адвоката засуджених російських офіцерів ГРУ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва Оксани Соколовської про те, що переговори про обмін припинені. "Апостроф" зібрав найцікавіші, на нашу думку, публікації.


Віра Савченко, сестра Надії закликала відзначити з нею день народження льотчиці в Києві: "Запрошую на день народження Надії 11 травня о 20:00 на Поштову площу. Разом будемо запускати повітряні ліхтарики – дороговказ для Наді додому, в Україну. З собою мати гарний настрій (ліхтарики будуть). Чекаю на вас!"

З привітанням до Савченко звернулася народний депутат Ірина Геращенко: "З Днем Народження, колего! Чекаємо у ВР! Сподіваюсь, що вже дуже скоро. У 35 років політичне життя тільки починається. Пишаємося тобою, Надія, і робимо все, щоб якомога швидше ти була в колі сім'ї і долучилася до розвитку України".

"Сердечно вітаю з Днем народження нашу Надію - символ віри в перемогу над агресором! Роблю все можливе, щоб привітати особисто українського Героя на рідній землі", - пише президент Петро Порошенко.

Колишній глава СБУ Валентин Наливайченко розповів про долю Савченко: "Сьогодні народилася людина, котра кожен день, навіть у неволі на чужині, власним прикладом демонструє українцям, що таке гідність. Сьогодні народилася людина, котра не тільки сміливо стала на захист вітчизни, а й кинула виклик агресору в його лігві. Сьогодні народилася людина, котра смертельно боїться офшорна влада і тому не поспішає з її поверненням в Україну. Сьогодні народилася людина, котра щодня дарує нам надію. Сьогодні народилася людина, повернення якої так чекають мама і сестра. Сьогодні народилася Надія. З Днем народження, Надія!"

Згадав про президента РФ Володимира Путіна у своєму привітанні глава Радикальної партії Олег Ляшко: "Як похмурий карлик намагається скорити Вас - так він намагається скорити Україну. Однак Ви своїм прикладом довели всьому світові, що Українці ніколи не будуть рабами. Цілую руки Вашій мамі Марії Іванівні, що виховала таку дочку. Ми віримо у Ваше звільнення і дуже чекаємо на рідній землі".

Адвокат Марк Фейгін розповів про свої плани на день народження підзахисної: "Я полетів у Ростов, буду до обіду у Савченко. Всі привітання Надії я роздрукував і сьогодні їй передам. Прилетів у Ростов, їду до в'язниці в Новочеркаськ. Дізнався лише, що мати Савченко не пустили до дочки у день народження. 78-річна бабуся Марія Іванівна не привітає дочку Надю з 35-річчям".

"Подарунок від російських властей Надії Савченко на день народження - не пустити її стареньку матір на побачення. Це в їх репертуарі", - зазначає адвокат Микола Полозов.


Російський журналіст Володимир Шрейдлер привітав Савченко українською (авторська стилістика збережена): "С Днем Народження, Надия! Здоровья, Щастя та усего наикращого! Божаю, щобы николи знову ни святкувала свий день народження у вьязнице!"

Читайте також

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто