RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Війна на Донбасі: росіяни вбивають українських бойовиків і власних найманців

Головна мета - ліквідувати супротивників режиму Путіна в Росії і посіяти громадянську ненависть в Україні

Головна мета - ліквідувати супротивників режиму Путіна в Росії і посіяти громадянську ненависть в Україні Кремль зацікавлений в тому, щоб на Донбасі загинула максимальна кількість місцевих бойовиків Фото: УНІАН

Події на Донбасі вказують на те, що Кремль зацікавлений в "утилізації" місцевих бойовиків і російських найманців. За численними повідомленнями очевидців, їх посилають на забій, штурмувати добре укріплені позиції ВСУ без розвідки і засобів захисту. Знищення власних громадян вигідно режиму Володимира Путіна для того, щоб усунути противників усередині Росії, а вбивство місцевих бойовиків має на меті посіяти ненависть до України, завдяки якій цей регіон завжди буде джерелом нестабільності, навіть у разі успішної "реінтеграції" Донбасу.


Під час бойових дій на Донбасі неодноразово спостерігалися ситуації, коли російське командування відправляло місцевих бойовиків і російських найманців реалізовувати свідомо нездійсненні завдання на добре пристріляні і укріплені позиції ВСУ. Найбільш відомий випадок масового вбивства – це невдалий наступ бойовиків під Мар’їнкою, який відбувся 3 червня 2015 року. Тоді, за даними Генштабу ЗСУ, внаслідок авантюрної атаки так звана "армія ДНР" втратила не менше 60 чоловік убитими і 300 чоловік пораненими. У свою чергу, представники незаконної ДНР заявили про те, що під Мар’їнкою загинули 35 "ополченців" і ще 186 отримали поранення.

Крім Мар'їнки, існують безліч задокументованих свідчень очевидців, як з української сторони, так і з боку бойовиків про те, що ватажки незаконних "республік" свідомо посилають своїх людей на забій. Виконання такого роду завдань завжди закінчувалося безглуздими і важкими втратами для незаконних збройних формувань.

За свідченнями одного з учасників АТО, що несе службу під Авдіївкою, де останнім часом відбувалися найбільш запеклі бої, випадки непродуманих і безглуздих атак бойовиків на позиції ВСУ є повсюдними. "Неодноразово місцеві "ополченці" штурмували наші позиції без артпідготовки, нахрапом, немов у Першу світову війну. Противник був погано екіпірований, без бронежилетів, шоломів і з легкою стрілецькою зброєю. Звісно, всі вони були знищені прицільним вогнем. У таку самогубну атаку можна йти або під впливом якихось препаратів, або це не що інше, як утилізація людського матеріалу", - повідомив офіцер.

Ще один боєць, котрий воює в тому ж секторі, пригадав випадок, коли до "промки" (авдіївська промзона) "приїхав КаМАЗ з сепарами і став розвантажувати боєкомплект": "І це все робилося в зоні поразки наших знарядь. Місце пристріляне, так що йти туди не варто було. Хлопці казали, що по інших напрямках також іноді відбуваються незрозумілі атаки на наші позиції. Цілком можливо, що вони хочуть нас застати зненацька, але це малоймовірна версія".

Цей же співрозмовник зазначив, що зовсім по-іншому працюють кадрові російські військові, які останнім часом не беруть участі в бойових вилазках. "Для масовок є ті бідолахи, які примкнули до окупантів через гроші або з ідейних міркувань. Професіонали з Росії не ризикують так. Навіть у складі ДРГ вони швидко відстрілюються, роблять свою шкідницьку роботу і йдуть. Дістати і виявити їх буває дуже важко".

На думку учасників АТО, це свідчить про те, що російське військове керівництво чітко розділяє на різні сорти тих, хто воює на Донбасі, ставлячи перед ними різні завдання. В результаті збройних конфліктів в першу чергу гинуть чоловіки. Це чиїсь сини, чоловіки, діти і батьки – страшна трагедія і втрата для будь-якої сім'ї. У зв'язку з тим, що в окупованих районах Донбасу немає достатньо ресурсів і можливостей для проживання, багато місцевих чоловіків приєдналися до незаконних збройних формувань, які фінансуються російською стороною. За це вони отримують можливість оформитися на грошове забезпечення, отримувати харчування і обмундирування, а значить - підтримувати власні сім'ї.

Однак Кремль, очевидно, зацікавлений у тому, щоб на Донбасі загинуло максимальна кількість місцевих жителів. Після цього під впливом російської пропаганди сім'ї загиблих "ополченців" будуть тримати зло на Україну незалежно від того, хто буде при владі. Ці почуття будуть передаватися їх дітям, щоб створити конфлікт поколінь, який буде замішаний на війні і крові. Все це перетворить Донбас у вигідне для режиму Володимира Путіна джерело нестабільності в Україні, яке буде постійно "жевріти", навіть у разі "реінтеграції" Донбасу.

Крім цього, Кремль зацікавлений в "утилізації" на Донбасі і російських націоналістів, які з часом можуть нести загрозу влади та стабільності режиму Путіна. Про ці процеси у своєму інтерв'ю "Апострофу" нещодавно розповів і лідер російського націоналістичного руху "Русские" Дмитро Дьомушкін. Тому на Донбасі, крім військових завдань, Москва створює умови для перманентного громадянського протистояння між українцями, а також ліквідує потенційно небезпечні елементи в особі російських націоналістів, які можуть претендувати на владу в Кремлі.

Читайте також

Бластери проти "Цирконів": яка зброя краща за "Патріоти"

Зброя майбутнього у вигляді лазерів для України важлива, але зараз доведеться використати нинішню ППО

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

У Кремлі сподіваються набрати ще 300 тисяч людей для нового наступу