RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Потрібен свій Кадиров: названо три варіанти розвитку війни на Донбасі

Як можна покінчити з конфліктом на Сході України

Як можна покінчити з конфліктом на Сході України Можливі три варіанти розв'язання конфлікту на Донбасі, не включаючи, в тому числі, "примирення" з бойовиками Фото: УНІАН

Останнім часом в Україні поширюється інформація про підготовку наступу проросійських бойовиків на Донбасі. Ця інформація підтверджується і даними розвідки. Додаткове занепокоєння доставляє і концентрація військ РФ в окупованому Криму. На думку російського журналіста і публіциста Леоніда Радзіховського, Україна стоїть перед трьома варіантами розвитку подій. Один з них - це "примирення" з бойовиками, але для цього нашій країні потрібно знайти свого Рамзана Кадирова.


В України є три варіанти (розв’язання конфлікту на Донбасі, - "Апостроф"). Варіант перший: нанести потужний удар, кинути війська. Але мені здається, що ніхто зараз в Україні воювати, кидати людей в цю м'ясорубку, зовсім не хоче. Про можливість мобілізації - це порожні слова, не підуть люди, і все.

Варіант другий: розтягувати це нескінченно, стріляючи один в одного. Це може тривати скільки завгодно довго.

І варіант третій: проводити переговори, тільки не з Москвою, а безпосередньо з польовими командирами. А чому, власне, ні? Ось і Надія Савченко до цього закликає. У такій пропозиції міститься абсолютно елементарна думка: війну або воюють, або тягнуть, або замиряються. А щоб замиритися, потрібно вести переговори з цими "моторолами" і "гіві". Як Росія з Чечнею замирилась? Знайшли ось такого Кадирова, дали йому грошей, домовилися. Тому треба знайти таких, які менше залежать від Росії, або перекупити їх. Природно, якщо б Кадирову безпосередньо платили інші країни, наприклад, Саудівська Аравія, то, звичайно, ці переговори проходили б важко.

Ще один шлях - це чергові "Мінськ - 3", "Мінськ-4" – нескінченний ряд натуральних чисел. Я думаю, що інфантильні надії "зарубіжжя нам допоможе" - це несерйозно, - скільки могли, допомогли. Ентузіазм зарубіжжя, схоже, сильно охолов за ці роки, їм це набридло. Правда, є в України ще один козир. Коли (мабуть, цієї осені), все-таки опублікують звіт по "Боїнгу" і буде офіційно заявлено, що його збила Росія, напевно, це може якось вплинути на ситуацію. Але це дійсно останній козир, якщо до того моменту не зіб'ють ще один "Боїнг".

Єдине реальне питання зараз полягає в тому, чи скасують санкції проти Росії на початку наступного року. У європейців, особливо в малих державах Східної Європи, де деякі політики елементарно куплені за гроші, а деякі просто мають свої інтереси, є сильне бажання санкції скасувати. При цьому на збереженні санкцій наполягають США і Меркель (канцлер Німеччини Ангела Меркель, – "Апостроф"). Тому все буде залежати від того, якою буде ситуація в США і Німеччині, що буде з мадам Меркель. Багато чого буде залежати і від того, що буде відбуватися в Росії. Наприклад, якщо нафта знову впаде до 30 доларів, і за долар будуть давати 80 рублів, то, зрозуміло, що в такій ситуації Росія буде більш поступливою. Якщо нафта буде коштувати близько 60 доларів, а долар - 40 рублів, то, відповідно, і Росія буде більш впевнено поводитись.

Читайте також

Бластери проти "Цирконів": яка зброя краща за "Патріоти"

Зброя майбутнього у вигляді лазерів для України важлива, але зараз доведеться використати нинішню ППО

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

У Кремлі сподіваються набрати ще 300 тисяч людей для нового наступу