RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

"Диверсія" в Криму: військова обстановка буде загострюватися

Експерт рекомендує не виключати найгіршого розвитку подій

Експерт рекомендує не виключати найгіршого розвитку подій Заява ФСБ про диверсію з боку українських розвідників викликала хвилю побоювання можливого повномасштабного російського військового наступу Фото: Wartech

Гучна заява російської ФСБ про те, що українська сторона нібито готувала диверсію в окупованому Криму, породила побоювання, що Росія шукає привід для початку широкомасштабної агресії проти України. Військовий експерт, головний редактор сайту "Інформаційний опір" Юрій Карін зазначає, що формування наступальних угруповань, здатних розпочати вторгнення, поки не спостерігається. На його думку, РФ своїми провокаціями продовжує тактику тиску і залякування України.

Володимир Путін гібридними методами хоче закінчити гібридну війну. У нього залишається все менше часу для того, щоб завершити свою безглузду і криваву авантюру в Україні з прийнятним результатом. Усі його ФСБшні вкидання повинні виправдати дії Росії з підведенням військ до нашого кордону і передислокацією ударних груп до перешийку. Робиться це лише з однією метою - тиснути, погрожувати, залякувати, щоб Київ прийняв умови Москви з урегулювання ситуації на Донбасі.

Природно, жодного прориву української ДРГ до окупованого Криму не було. Просто тренд останніх трьох місяців полягає в тому, щоб зробити з України агресора, такого злісного порушника Мінських угод. Остання з витівок полягала в тому, що росіяни підтягнули свої мобільні пропагандистські групи, які знімали "відповідь", що прилітала на позиції бойовиків, видаючи її за порушення Мінських угод. І давайте згадаємо 2014-й рік, коли українська армія намагалася встановити контроль над державним кордоном, а при цьому співробітники СБУ неодноразово затримували "ватників", які під керівництвом російських кураторів здійснювали провокаційні обстріли населених пунктів у Ростовській області з української території.

До чого нам слід бути готовими? Поки що очевидно сформованого ударного кулака російських військ на Донбасі та в Криму не видно. Тривають планові ротації, і немає чітких ознак формування таких угруповань. Але знову ж таки, якщо такі групи будуть сформовані, треба дивитися на їхні можливості. Якщо з метою прориву і формування "котлів", то це буде сильний удар по репутації нашого керівництва, як це було, наприклад, у випадку з Іловайським і Дебальцевським "котлами". Зрозуміло, що росіяни можуть діяти такими методами, тому нам завжди потрібно бути готовими до найгіршого.

Але я думаю, що вже приблизно влітку наступного року у Володимира Путіна будуть зовсім інші часи. Це станеться, коли в США закінчиться епоха "кульгавих качок", а новий президент сформує нову зовнішню політику своєї держави, яка, як ми знаємо, впливає на зовнішню політику інших країн і грає першу скрипку в НАТО. А ми пам'ятаємо, що під час нещодавнього Варшавського саміту НАТО фактично визнало Росію ворогом.

Читайте також

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто

Українці зачекалися тепла, але з Росії суне неприємний сюрприз

У вихідні в Україні буде перепочинок з дощем, але при цьому вночі очікуються заморозки до мінус 3 градусів