RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Загроза втрати Харкова: звідки можливе військове вторгнення

Названі джерела дестабілізації в Харківському регіоні

Названі джерела дестабілізації в Харківському регіоні Загроза дестабілізації ситуації в Харкові зберігається Фото: EPA/UPG

Глава адміністрації президента України Ігор Райнин 11 жовтня заявив, що в Харківській області все ще існує загроза дестабілізації ситуації. Український волонтер і популярний блогер Юрій Касьянов розповів "Апострофу", що така загроза дійсно існує і пов'язана вона з тим, що в регіоні досі діють терористичні центри, російське підпілля, а також є агенти Кремля.

Загроза дестабілізації в Харківській області, зокрема, проросійськими силами, була і зберігається досі. Ми пам'ятаємо, що в Харкові владу захоплювали сепаратисти. Тільки завдяки зусиллям внутрішніх військ вони були нейтралізовані - і місто не було втягнуте у цю війну.

У Харкові так само, як і в Луганській і Донецькій областях, у Миколаєві, на Дніпропетровщині, Запоріжжі, Криму, завжди було багато агентів російського впливу, були сильні проросійські позиції. Там активну роль відігравали місцеві клани, місцеві “князі". У першу чергу це стосується Партії регіонів, яка грала на протистоянні Заходу і Сходу. Адже вони від цього мали політичні дивіденди, тому підгодовували сепаратизм, закликали до радянського комуністичного минулого, активно підключали російську пропаганду, в першу чергу - телевізійну.

Наш супротивник - Російська Федерація - робила дуже багато, щоб контраст між життям в цих східних областях України, у Криму та життям в Росії був очевидний. З російської сторони було побудовано багато упорядкованих потьомкінських сіл, через які їздили наші співвітчизники, там були кращі дороги, краще умови праці, вища зарплата і пенсія... І на цих контрастах виховувалися прорадянські настрої. Ці настрої досить сильні і в Харкові.

Крім того, економіка в Харкові, Миколаєві, Запоріжжі багато в чому зав'язана на російську сторону. Це і місцеві економічні зв'язки, і підприємства, які випускали і випускають досі продукцію для Російської Федерації. Тому терористична загроза нікуди не поділась.

Є терористичні центри, російське підпілля, є російські агенти і є загроза в тому числі і збройного вторгнення з боку Росії: як з окупованих українських територій, так і з-за кордону. Щоб підпорядкувати собі Харківську область.

І в цьому всім очевидна роль Добкіна і Кернеса. Це люди по своїй суті дрібні шахраї, які постійно шукають собі місце, де їм краще живеться. Ці два типи в свій час підтримали "помаранчеву революцію". Потім перейшли в Партію регіонів. Коли вітер подув в інший бік, вони стали проявляти лояльність до нової влади. А нова влада не особливо розбірлива, тому що її представники - вихідці зі старої влади. Зміна влади і зміна пріоритетів як така не відбулася. Мало місце просто зовнішнє фарбування фасадів у західні кольори, і по суті у нас при владі знаходяться ті ж самі дрібні шахраї, як Кернес і Добкін, які підтримували проросійські настрої. І зараз підтримують, просто не так відкрито.

Всі роки незалежності наша держава не приділяла достатньої уваги вихованню патріотичних настроїв, вихованню проукраїнських настроїв, особливо в регіонах. У нас досі немає проукраїнської влади, немає проукраїнської політики. Тому терористична загроза зберігається, особливо в східних регіонах.

Щоб це змінити, мало просто заборонити російське телебачення. Люди повинні щиро любити свою країну. А для цього держава повинна щось робити для людей, має повернутися обличчям до свого народу. Ось тоді-то патріотизм і з'явиться.

Читайте також

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто