RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Як уникнути катастрофи з коронавірусом в Україні - доктор медичних наук назвав дві важливі умови

Валерій Івасюк жорстко пройшовся по владі через епідемію коронавірусу

Валерій Івасюк жорстко пройшовся по владі через епідемію коронавірусу Фото: УНІАН

Щоб не допустити десятки тисяч інфікованих коронавірусом на добу, Україні треба негайно змінити підхід до виявлення і лікування COVID. По-перше, треба переглянути алгоритм тестування, поставивши ПЛР на перше місце, і по-друге, необхідні зміни в алгоритм лікування, виключивши шкідливі ліки з протоколу про лікування. Про це в ефірі програми "Розклад Кулініча" на Апостроф TV розповів відомий лікар, державний діяч, доктор медичних наук і нардеп І скликання ВАЛЕРІЙ ІВАСЮК.

Тестування

Страшно те, що державна політика України за весь період існування епідемії коронавірусної інфекції в Україні — це комерція на біді. Згідно оновленого протоколу лабораторної діагностики коронавірусної інфекції, відповідно до наказу міністра охорони здоров’я Максима Степанова від 17 вересня цього року, режим виявлення інфікованих і заразних осіб здійснюється шляхом постановки ІФА-тестів та через оновлений протокол — тестів на антиген. В усьому світі золотим стандартом виявлення інфікованих і заразних є виключно ПЛР-тестування через те, що у нього найбільша чутливість — 80%. Цей тест виявляє за 2-4 дні стан інфікованості та інфекційності особи ще до появи симптомів.

З початку епідемії на проведення ІФА-тестів приватними особами і оплату через державу було витрачено 1 млрд 540 млн грн — на тестування не за призначенням. Хто отримав ці гроші? Приватні медичні заклади, ті, хто направляв туди осіб, і, відповідно, підозрюю — Міністерство охорони здоров’я.

Про тести ІФА нібито українського походження

В плані тестування чи протоколу про лабораторне тестування фактів інфікування осіб першими стоять ІФА та антиген замість того, щоб стояв ПЛР, як в усьому світі. Тести ІФА, які виробляються в Україні — це брехня. Підпільним чи незаконним шляхом компоненти постачаються з Росії і Китаю і збираються на одній з фірм на території Політехнічного інституту, уставний капітал компанії — 1,5 тисячі гривень. Ці тести ІФА не протестовані, не зроблено порівняльний аналіз. Більше того, вони застосовуються не за призначенням.

Згідно зі світовою статистикою, в Україні у зв’язку з тим, що в країну потрапили 1 млн 200 тисяч осіб без обсервації з Європи в той період, коли там був пік епідемії весіннього періоду, з урахуванням таких темпів виявлення і такої кількості нових випадків, Україні треба щоденно робити від 80 до 120 тисяч ПЛР-тестів.

Чому люди помирають від коронавірусу

За часів, коли ще Тимошенко була прем’єр-міністром, закупили величезну кількість апаратів ШВЛ, які до сих пір не розконсервовані.

Щодо питання про ШВЛ: є матеріал з доповіді начальниці боротьби з інфекційними хворобами ВООЗ на підставі статті в найбільш поважному медико-біологічному журналі "Nature". Цитую: "Причини смерті у хворих на COVID-19 багаточисельні, але на першому місці причиною є гіпоксія, яка абсолютно унеможливлює штучну вентиляцію легень".

Справа полягає в тому, що цей вірус впливає на певні структури крові, які спричиняють тромбоз капілярів, альвеол та артеріол. Зокрема в легенях, виключаючи їх з дихання. Якщо під'єднувати цих пацієнтів до ШВЛ, легені розриваються, і на аутопсії легені пошматовані мов гранатою.

Смертність, якщо людей підключають до ІВЛ, довівши їх до найтяжчого стану, становить 50%. Треба робити кисневу підтримку, не доводячи їх до ШВЛ. А у нас із 28 тисяч ліжок, призначених для лікування ковідних хворих, лише 8 тисяч під’єднані до централізованої подачі кисню.

Катастрофа неминуча

ВООЗ упродовж тривалого часу, починаючи з травня, робила зауваження персонально Міністерству охорони здоров’я, начальнику нашого уряду і начальнику нашої країни про те, що в Україні перебіг епідемії латентний, прихований через те, що не здійснюється необхідна кількість щоденних ПЛР-тестувань.

Ба більше, ті групи, які, згідно світової практики багатьох країн мають бути визначені як обов’язкові для тестування та ще й не раз, а один раз на п’ять днів - не функціонують в Україні. Таким чином епідемія є латентною. Якщо якогось дня провести 80 тисяч якісних ПЛР-тестувань, буде не 5 і не 10 тисяч хворих.

Що робити Україні для подолання вірусу

20 жовтня відбудеться чергове пленарне засідання Верховної Ради. Для того, щоби кардинально змінити ситуацію, треба, по-перше, ухвалити постанову Ради з наказом до уряду і до президента, звичайно, і до МОЗ, як до частини нашого уряду, здійснити такі заходи, про які ми говорили шість місяців тому — розгорнути терміново на площах стадіонів так звані пересувні військові шпиталі.

Друге — треба терміново скасувати два надзвичайно шкідливих накази про алгоритм тестування і алгоритм лікування, поставивши ПЛР на перше місце в тестуванні і виключивши шкідливі ліки з протоколу про лікування.

Третє — всі люди у всіх країнах однакові: вони не дисципліновані в більшості. У Великій Британії штраф 30 тисяч фунтів за те, що людина не дотримується самоізоляції, 12 тисяч фунтів — за недотримання маскового режиму. Достатньо одного поліцейського на поїзд метро, щоб він ходив з відеореєстратором і виписував штрафи. Коли до людей залізуть в кишеню, і вони будуть знати, що якщо воно дурне чи дебілоїдне і не контролює свого здоров’я і здоров’я оточуючих, і буде платити за це гроші — тоді все стане на свої місця.

Читайте також

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто