RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Холодно? В Україну йде відлига: синоптики дали прогноз на тиждень

До середини тижня буде плюсова температура вдень

погода Україна Фото: pixabay.com

Практично синхронно з настанням календарної зими в Україну прийшли холоди до 10 градусів з позначкою "мінус". Втім, за прогнозами синоптиків, така морозна погода протримається не довго і в кінці тижня на нас чекає відлига зі снігом. Якою буде погода в країні цього тижня, дізнавався "Апостроф".

За даними "Укргідрометцентру", у вівторок, 8 грудня, у східних, північних і центральних регіонах країни денна температура встановиться на рівні від 1 до 4 градусів морозу. У нічний час доби очікується від 7 до 11 градусів з позначкою "мінус".

На півдні і заході вдень буде від 2 тепла до 2 градусів морозу, а ось вночі - трохи прохолодніше: стовпчики термометрів покажуть 1-4 градуси з позначкою "мінус".

У цей день збережеться ясна погода, тільки на Закарпатті та в Одеській області можливі короткочасні дощі.

У середу, 9 грудня, на півночі, сході та в центрі країни вдень очікується від 1 до 3 градусів морозу, а після заходу сонця стовпчики термометрів покажуть 6-11 градусів з позначкою "мінус".

У південних областях у цей день синоптики прогнозують від 2 до 5 градусів вище нуля, а ось вночі стовпчики термометрів опустяться до 1 градусу нижче нуля.

На заході країни вдень від 1 морозу до 4 градусів тепла (на Закарпатті до +9), а вночі від 2 до 4 градусів з позначкою "мінус".

Рясних опадів у середу синоптики не очікують. Тільки на півдні України пройдуть дощі зі снігом.

Читайте: Листопад, вийди з грудня: якою буде зима в Україні

Уже в четвер, 10 грудня, в Україні стане значно тепліше. Так, вдень на півночі, сході та в центрі країни очікується від 1 градусу морозу до 1 градусу тепла, а після заходу сонця стовпчики термометрів в цих регіонах покажуть 4-8 градусів з позначкою "мінус".

На півдні і заході буде від 4 до 6 градусів вище нуля, а вночі в південних областях - від 0 до 4 градусів тепла, на заході після заходу сонця - від 1 тепла до 2 морозу.

Сприятлива ситуація з опадами збережеться тільки на сході та півночі України: тут буде сонячна і ясна погода. На решті території країни пройдуть дощі зі снігом.

В останній день робочого тижня, в п'ятницю, 11 грудня, ні температурна картина, ні ситуація з опадами кардинально не зміниться, а у суботу, 12 грудня, в країні буде ще тепліше.

Так, на сході, півночі та в центрі вдень синоптики прогнозують від 1 градусу морозу до 3 градусів тепла. Значно тепліше буде і вночі: від 0 до 3 градусів з позначкою "мінус".

На заході вдень очікується від 3 до 5 градусів з позначкою "плюс", а в нічний час доби буде від 1 до 3 градусів вище нуля.

Найтепліше в суботу буде на півдні: від +6 до +10 градусів вдень (в Криму до +10), а в нічний час доби стовпчики термометрів опустяться до 1-3 градусів вище нуля.

Прогноз погоди на 8 грудня Прогноз погоди на 8 грудня
1 / 1
Прогноз погоди на 9 грудня Прогноз погоди на 9 грудня
1 / 1
Прогноз погоди на 10 грудня Прогноз погоди на 10 грудня
1 / 1
Прогноз погоди на 11 грудня Прогноз погоди на 11 грудня
1 / 1
Прогноз погоди на 12 грудня Прогноз погоди на 12 грудня
1 / 1

Втім, незважаючи на потепління, ситуація з опадами буде несприятливою. Дощі зі снігом пройдуть практично по всій території України, крім Закарпаття та Криму.

Читайте також

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто