RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Народний синоптик проти Гідро­метцентру: якою буде погода до кінця січня

Леонід Горбань чекає на повернення 15-градусних морозів

холод зима Фото: Getty Images

Міцні морози нарешті відступили з території України і на найближчі дні затримається плюсова температура. Втім, різке потепління буде затьмарене опадами практично по всій території України. А народний синоптик Леонід Горбань взагалі прогнозує повернення морозів. Якою буде погода до кінця січня - дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у суботу, 23 січня, найтепліше буде на півдні та заході країни. Удень температура повітря в цих регіонах встановиться на рівні від 8 до 11 градусів тепла, а в нічний час доби стовпчики термометрів покажуть від 1 градуса морозу до 3 градусів тепла.

На сході, півночі і в центрі денна температура повітря складе від 3 до 5 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів впадуть до 1 градуси з позначкою "мінус".

Втім, прогноз народного синоптика Леоніда Горбаня на цей день не такий оптимістичний. За розрахунками Горбаня, в суботу можливе зниження температури до 10 градусів з позначкою "мінус".

Однак опади у суботу не прогнозує ні Горбань, ні Укргідрометцентр.

У неділю, 24 січня, за прогнозом Укргідрометцентру, практично по всій території України встановиться денна температура повітря на рівні 5-7 градусів тепла. Тільки на півдні буде трохи тепліше - 7-9 градусів вище нуля вдень.

Вночі на півдні країни очікується від 4 до 6 градусів тепла, а на решті території України в нічний час доби стовпчики термометрів покажуть 1-4 градуси з позначкою "плюс".

Крім того, в цей день у всіх регіонах країни крім сходу очікуються дощі.

Народний синоптик дощів на неділю не прогнозує, але згідно з його розрахунками в цей день температура повітря впаде ще істотніше: до 13 градусів морозу.

Початок нового робочого тижня, понеділок, 25 січня, за даними Укргідрометцентру, не принесе особливих сюрпризів. Температурна картина залишиться практично без змін, лише на заході похолодає до 2-4 градусів вище нуля вдень і 1 градуса морозу вночі.

Також в цей день у північних, південних і центральних регіонах країни очікуються дощі, а на заході дощ зі снігом. На сході України буде хмарно, але сухо.

За прогнозами народного синоптика, в понеділок температурний режим продовжить круте піке, зупинившись на позначці 15 градусів морозу.

26 і 27 січня, за прогнозом Укргідрометцентру, в Україну повернуться холоди, правда, незначні: вдень температура повітря буде від 1 морозу до 2 тепла, а вночі від 2 тепла до 3 градусів з позначкою "мінус".

За прогнозами Леоніда Горбаня, саме на 26 і 27 січня припадає друга хвиля похолодання. У ці дні стовпчики термометрів опустяться до 15-16 градусів нижче нуля, а вночі температура повітря взагалі впаде до 22 градусів морозу.

28 і 29 січня народний синоптик прогнозує незначне потепління: до 13 градусів з позначкою "мінус". А ось 30 січня буде 15 градусів морозу, та ще й снігопади.

В останній день січня температурна картина не зміниться, але опадів вже не буде.

Читайте також

Г'юстоне, у нас проблеми: чи спрацює новий закон про мобілізацію

Процес реалізації нового закону про посилення мобілізації ризикує провалитися через неготовність відповідних органів

Великдень 2024: скільки коштують продукти до святкового столу

Якою буде вартість великоднього кошика середньої української родини у 2024 році

Національна гвардія України: служба з прицілом на "після перемоги"

Служба в Нацгвардії – найкращий варіант роботи для молоді після війни