RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Синоптики прогнозують теплий лютий: у перший тиждень буде від -12 до +15

Прогноз погоди на 1-7 лютого

Прогноз погоди на 1-7 лютого Фото: pixabay.com

Календарна зима виходить на фінішну пряму. Попереду залишається лише один морозний місяць - лютий. Втім, за прогнозами синоптиків, у лютому погода піднесе кілька сюрпризів. Чого чекати у перший тиждень останнього місяця зими, дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, в понеділок, 1 лютого, по всій території України, крім Волинської та Львівської областей, очікуються дощі з мокрим снігом.

Найтепліше в цей день буде на півдні: вдень стовпчики термометрів тут покажуть +8+10 градусів тепла (в Херсонській області та Криму буде до +12), а в нічний час доби очікується від 1 морозу до 2 тепла.

Тепло буде і на сході. Вдень тут очікується від 6 до 9 градусів з позначкою "плюс", а вночі стовпчики термометрів впадуть до 2-4 градусів морозу.

Тепло також буде в Дніпропетровській, Кропивницькій та Полтавській областях. А ось на решті території очікуються денні морози - від 1 до 4 градусів нижче нуля. Вночі очікується від 5 до 10 градусів морозу. А на Львівщині та Волині буде до -12.

У вівторок, 2 лютого, опади припиняться.

У цей день трохи потеплішає на заході - вдень очікується від нуля до +4, а після заходу сонця буде -4-6. У північно-західних областях і на півночі вночі будуть сильні морози - до мінус 12. Удень у північних областях очікується -4-6.

На сході синоптики прогнозують від 4 до 8 градусів тепла в денний час доби і 1-4 градуси з позначкою "плюс" після заходу сонця.

І на півдні також буде плюсова температура - від 2 до 7 тепла вдень і 0+4 вночі.

У середу, 3 лютого, ситуація з опадами зміниться. Рясні дощі з мокрим снігом пройдуть на заході та місцями у центральних областях. А ось на півночі очікується сніг. На решті території збережеться суха, і навіть сонячна погода.

Найтепліше вдень буде на сході, півдні і в південно-західних областях - від 4 до 8 градусів тепла. У центрі і північно-західних областях очікується +2+5. А ось на півночі буде від 1 градуса морозу до +1.

Вночі мороз очікується на півночі і в центрі (-5-9), на решті території буде плюсова температура.

У четвер, 4 лютого, опади у вигляді дощу і мокрого снігу прогнозуються по всій території, крім Криму, де буде сонячний день.

Найтепліше у цей день буде на півдні, південному заході та сході. Стовпчики термометрів тут покажуть від 5 до 9 градусів тепла.

Втім, на решті території також буде плюсова температура: від 1 до 4 градусів тепла.

У п'ятницю, 5 лютого, ситуація з опадами кардинально зміниться. Практично по всій країні буде суха погода. І тільки в Луганській і Донецькій областях очікується дощ з мокрим снігом.

Найхолодніше буде на півночі, де вдень стовпчики термометрів покажуть 8-12 градусів морозу. Тепло очікується на півдні (+3+7), сході (+2+4) і південному заході (+1+3). На решті території синоптики прогнозують від 2 до 6 градусів морозу. Найтепліший день буде у Закарпатській області (+7+9) і в Криму (+9+11).

У суботу, 6 лютого, опадів не очікується, а ось в південних регіонах і на південному заході буде ще тепліше: близько 10 градусів з позначкою "плюс" (в Криму до +15). На решті території України очікується від 3 до 5 градусів морозу.

У неділю, 7 лютого, в центрі і на заході трохи потеплішає: синоптики прогнозують від 2 до 6 градусів тепла. Близько 10 градусів морозу очікується на півночі країни. На сході буде трохи тепліше: 3-4 градуси нижче нуля, а ось на півдні збережеться стабільно весняна погода близько 8 градусів вище нуля (в Криму до +16). Опадів в цей день синоптики не прогнозують.

В цілому ж, за прогнозами Укргідрометцентру, лютий буде відносно теплим. Середньомісячна температура очікується на рівні від 3 морозу до 1 тепла, що на 1-1,5 градуса більше середніх багаторічних значень.

Читайте також

У нас залишився останній форпост перед Часовим Яром - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто

Українці зачекалися тепла, але з Росії суне неприємний сюрприз

У вихідні в Україні буде перепочинок з дощем, але при цьому вночі очікуються заморозки до мінус 3 градусів

Битва за Часів Яр: чи вдасться росіянам взяти ключове місто до 9 травня

Незважаючи на величезні втрати, російська армія не може розраховувати на те, щоб швидко взяти Часів Яр