RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Морозний Київ і весняна Одеса: яка погода чекає на Україну до кінця тижня

Прогноз погоди на 9-14 лютого

Прогноз погоди на 9-14 лютого Фото: pixabay.com

Сніговий циклон, який увірвався в Україну 8 лютого, "прописався" до кінця тижня. Синоптики прогнозують опади у вигляді дощу і снігу кожен день. Але разом зі снігом в Україну прийде невелике потепління. Якою буде погода до кінця тижня - дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у вівторок, 9 лютого, ситуація з опадами зміниться. Сухо, але хмарно буде у Волинській та Рівненській областях. А на півдні буде тепла і сонячна погода - вдень очікується від 7 до 11 градусів тепла.

На решті території синоптики прогнозують опади у вигляді снігу і мокрого снігу з дощем (Закарпатська, Полтавська, Дніпропетровська, Черкаська та Кропивницька області).

Крім того, по всій країні очікується значне потепління. Недільні -10-15 зміняться незначним мінусом на заході і півночі. А в центральних областях буде від 1 до 5 градусів вище нуля.

Дивіться: Україну накрили потужні снігопади, на дорогах почався "апокаліпсис": фото і відео з різних областей

У середу, 10 лютого, у західних і південних областях очікується суха погода. На решті території буде сніг (північ), дощ з мокрим снігом (схід) і дощ (центр).

Вночі сильні морози збережуться на півночі (-14-16) і північному заході (-10-12). У південно-західних і центральних областях буде -3-8, а на Закарпатті вночі взагалі буде плюс (2-4 градуси тепла). Плюсова температура вночі збережеться на сході і півдні.

Денний мінус очікується тільки в північно-західних і північних областях. У центрі і на сході буде невеликий плюс, а на півдні очікується тепла погода - від 6 до 11 градусів вище нуля.

Дивіться: Снігопади в Україні спричинили транспортний колапс: що коїться на дорогах країни

Ситуація з опадами кардинально зміниться у четвер, 11 лютого. Рясні снігопади, місцями дощ з мокрим снігом, будуть на заході і півночі країни. А ось на півдні і сході буде хмарно, але сухо.

Найхолодніше буде на Волині, там удень стовпчики термометрів покажуть -8-10. Така ж температура буде і вночі. Також мороз збережеться у Львівській, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській і Сумській областях. На решті території вдень буде плюсова температура. У південних областях вдень будуть комфортні +8+11, а в Криму очікується до 14 градусів з позначкою "плюс".

Вночі найхолодніше буде на Чернігівщині. Там стовпчики термометрів опустяться до -14-16.

В останній робочий день тижня, 12 лютого, опади очікуються по всій країні. На сході і півдні синоптики очікують дощ, а на решті території очікуються снігопади.

Вночі найхолодніше буде на заході (-7-11). У північних і центральних областях буде від 2 до 6 градусів з позначкою "мінус". На решті території очікується плюсова температура.

Вдень 10-градусний мороз збережеться на заході. У північних областях очікується -4-6, в центрі - від нуля до -4, на сході і півдні - від 3 до 7 тепла, а в Одеській області прогнозується -1+1.

У вихідні Україна знову візьме курс на похолодання, а наступного тижня синоптики прогнозують 15-20 градусні морози.

Читайте також

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто