RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Після зими дороги полетять, буде багато ям - начальник Управління доріг

Ситуація на дорогах залишається контрольованою

Ситуація на дорогах залишається контрольованою Фото: УНІАН

У понеділок, 8 лютого, Україну накрив потужний циклон. До кінця тижня більшість областей країни засипатиме снігом. Про поточну ситуацію на автомобільних дорогах в Україні в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів начальник Управління експлуатаційного утримання автомобільних доріг ОЛЕГ ФЕДОРЕНКО.

- Що зараз відбувається на українських дорогах? Як ви оцінюєте ситуацію? Наскільки вона складна?

- Станом на теперішній час ситуація на дорогах в межах держави контрольована. Немає жодної ділянки, де є тимчасове обмеження руху. Є декілька незначних ділянок під гору, де великовагові транспортні засоби зі зношеною гумою стоять і не можуть виїхати. Там працює дорожня техніка. Можна сказати, що в нічний час і зранку нашими дорогами проїзд забезпечено повністю.

- Що водіям можна порекомендувати? Взагалі не виїжджати на вулицю? Як себе поводити на дорогах, якщо вони вже виїхали?

- Прошу цю інформацію сприйняти, як офіційну. Щойно ми отримали інформацію, що КМДА з 15:00 обмежує рух на в’їзд великовагових транспортних засобів.

Звичайно, ми не можемо допустити в межах Київської області накопичення перед містом якщо не сотень, то тисяч таких транспортних засобів. У нас в "Укравтодорі" працює штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах. Ми зараз приймаємо рішення, щоб з 14:00 сьогоднішнього дня Київська, Житомирська, Рівненська, Чернігівська, Черкаська та Полтавська області симетрично обмежували рух великовагових транспортних засобів шляхом відгону їх на майданчики відстою. Якщо не буде вистачати місць, то ставити їх уздовж автомобільних доріг.

Крім того, починаючи з другої половини дня, значно погіршуються погодні умови в західних областях.

Наприкінці поточного дня, вночі і у вівторок значно погіршуються погодні умови і відповідно стан проїзду в Полтавській, Харківській і частково Черкаській областях.

Також, за прогнозами, очікуємо випадання дощу при 5-6 градусах морозу, що може утворити ожеледицю. Внаслідок таких умов ми завчасно будемо інформувати про можливі обмеження руху транспорту.

- Як такі опади під час зими впливають на стан наших доріг? Не буде навесні так, що сніг зійде, а частина доріг - разом із ним?

- Звичайно, ми всі разом за цим спостерігаємо. Коли були морози -20, ми бачили, як полетіло наше покриття автомобільних доріг. Звичайно, перезволоження земляного полотна та доріг позитивно не відобразиться. Ми очікуємо на підвищену ямковість, підвищену деформацію покриття. Для того, щоб ці негативні наслідки зменшити, ми задіємо тяжку техніку, аби з узбічь та розподільної смуги максимально знімати сніговий покрив. Але деформації будуть посилюватися.

Читайте також

Г'юстоне, у нас проблеми: чи спрацює новий закон про мобілізацію

Процес реалізації нового закону про посилення мобілізації ризикує провалитися через неготовність відповідних органів

Великдень 2024: скільки коштують продукти до святкового столу

Якою буде вартість великоднього кошика середньої української родини у 2024 році

Національна гвардія України: служба з прицілом на "після перемоги"

Служба в Нацгвардії – найкращий варіант роботи для молоді після війни