RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Багато дощів і тепла: якою буде погода на Великдень і травневі свята

Літньої спеки чекати не варто, але буде досить комфортна погода

Літньої спеки чекати не варто, але буде досить комфортна погода Фото: pixabay.com

На початку травня на українців чекає низка травневих вихідних - до традиційних свят додається ще й Великдень, який цього року припадає на 2 травня. Отже, відпочиватимуть українці з 1 по 4 травня і з 8 по 10 травня. І традиційно травневі свята - пора пікніків. Чи не підведе в ці дні погода, і чи очікувати потепління на Великдень - дізнавався "Апостроф".

Потепління на Великдень

За даними популярних метеоресурсів, 1 і 2 травня в столиці очікується мінлива хмарність, але без опадів. Повітря в ці дні в Києві прогріється вдень до 15 градусів вище нуля, а вночі стовпчики термометрів опустяться до 8-9 градусів тепла.

Аналогічна метеоситуація буде спостерігатися в ці дні і на півдні. Тільки 1 травня тут можливі дощі, а температура повітря у нічний час доби встановиться на рівні 10 градусів з позначкою "плюс".

Трохи тепліше в ці дні буде на сході: +16 градусів удень і 11-12 градусів тепла очікується вночі. Опадів у східних регіонах 1 і 2 травня синоптики не прогнозують. Навпаки, встановиться сонячна і малохмарна погода.

Від 15 до 16 градусів тепла вдень буде на заході і півночі України вдень. Вночі в західних і північних регіонах стовпчики термометрів опустяться до 7-8 градусів з позначкою "плюс". 1 травня синоптики прогнозують на заході короткочасні дощі (на півночі без опадів), але вже на Великдень, 2 травня, небо на заході проясниться.

3 і 4 травня, які також будуть вихідними, по всій території країни очікується потепління. У столиці стовпчики термометрів покажуть близько 17 градусів тепла вдень, а вночі температура впаде до 8-9 градусів з позначкою "плюс". Небо над Києвом в ці дні буде сонячним і малохмарним.

Практично ідентична температурна картина прогнозується синоптиками на 3 і 4 травня на півночі, сході, заході і півдні України, з тією лише різницею, що на жителів західних регіонів чекають абсолютно ясні дні, а на півночі, сході та півдні сонце сховається за хмарами. Проте опадів у ці дні не очікується.

Дощові вихідні

Друга серія вихідних припаде на 8-10 травня. Температура в ці дні різко не впаде, однак на українців чекають рясні дощі.

Так, в столиці з 9 по 10 травня очікуються стабільні 15 градусів тепла вдень і близько 8-9 тепла вночі. Однак ці три дні будуть дощовими.

На півдні стовпчики термометрів покажуть від 15 до 16 градусів тепла у денний час доби, а вночі від 11 до 12 градусів з позначкою "плюс". Втім теплі температури будуть супроводжуватися короткочасними дощами, які в ці дні очікуються в південних регіонах України.

Практично літні температури з 8 по 11 травня прогнозуються синоптиками на сході України. Вдень повітря прогріється до 18 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів покажуть близько 12-14 градусів з позначкою "плюс". Однак опади не минуть схід України. 8 травня тут очікуються рясні дощі, а 9 і 10 травня будуть короткочасні опади.

На заході України в ці дні очікується від 14 до 15 градусів тепла вдень і близько 8 градусів з позначкою "плюс" у нічний час доби. 8 і 9 травня пройдуть короткочасні дощі, а ось 10 травня небо буде похмурим, але опадів синоптики не прогнозують.

Від 14 до 15 градусів тепла вдень очікується в північних регіонах України. Вночі стовпчики термометрів покажуть близько 8 градусів тепла. Північ України не стане винятком: 8,9 і 10 травня тут очікуються короткочасні дощі.

Читайте також

У нас залишився останній форпост перед Часовим Яром - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто

Українці зачекалися тепла, але з Росії суне неприємний сюрприз

У вихідні в Україні буде перепочинок з дощем, але при цьому вночі очікуються заморозки до мінус 3 градусів

Битва за Часів Яр: чи вдасться росіянам взяти ключове місто до 9 травня

Незважаючи на величезні втрати, російська армія не може розраховувати на те, щоб швидко взяти Часів Яр