RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

В Україну вривається літня спека, але з сюрпризом: синоптики дали прогноз на тиждень

За прогнозами синоптиків, справжнє літо йде в два регіони України

За прогнозами синоптиків, справжнє літо йде в два регіони України Фото: pixabay.com

Середині травня принесла в Україну довгоочікуване тепло. Стовпчики термометрів у більшості регіонів країни дісталися до позначки 20 градусів, і, за прогнозами синоптиків, цього тижня очікується ще значніше потепління. Правда, перед цим країною пройде хвиля похолодання. Якою ж буде погода - дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у середу, 12 травня, пройдуть грозові дощі. Сухо буде тільки на півдні і північному сході країни.

Найтепліше буде в західних регіонах: від 17 до 20 градусів тепла вдень (на Закарпатті до +26). А ось вночі температура повітря різко впаде до 6-8 градусів з позначкою "плюс".

На решті території України синоптики прогнозують від 12 до 15 градусів вище нуля у денний час доби і 5-9 градусів тепла після заходу сонця.

Читайте: В Україні оголосили штормове попередження: де чекати погіршення погоди

У четвер, 13 травня, дощі продовжать заливати північні і західні регіони країни. На решті території збережеться хмарна, але суха погода.

У центральних і південних областях денні показники температури сягатимуть 16-20 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів впадуть до 5 градусів з позначкою "плюс".

На півночі і заході очікується від 13 до 17 градусів вище нуля, а вночі температура повітря знову різко впаде до 4-7 тепла.

А ось на сході синоптики прогнозують до +24 градусів удень і близько 5-7 тепла вночі.

У таких різких перепадах температури, за словами завідуючої відділом синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віри Балабух, немає нічого аномального.

"Це типова ситуація для антициклону. Спостерігається антициклональна погода, область високого тиску, звідси і високі температури. Вночі спостерігається, так зване, радіаційне вихолощення: земля випромінює тепло в атмосферу, яка не затримується хмарами, тому і такі значні перепади. Це характерна риса континентального клімату", - пояснила "Апострофу" Балабух.

Дивіться: Весна перемагає: з'явилися яскраві фото квітів, що пробиваються крізь сніг на Закарпатті

У п'ятницю, 14 травня, грозові дощі заливатимуть всю територію України крім південних регіонів. Втім цього дня очікується значне потепління.

Так, на півночі і в центрі денні температури повітря очікуються в діапазоні від 20 до 24 градусів тепла, а вночі буде прохолодніше: 8-11 градусів з позначкою "плюс".

У південних регіонах синоптики прогнозують від 23 до 26 градусів тепла у денний час доби і +10 уночі.

На сході буде вже справжнє літо. Тут удень стовпчики термометрів покажуть +27 градусів, але вночі ще буде прохолодно: близько 10 градусів вище нуля.

Дещо прохолодні повітряні маси прийдуть на захід країни. Удень тут очікується від 16 до 18 градусів тепла, а вночі від +8 до +10.

У суботу, 15 травня, ситуація з опадами залишиться незмінною: на півдні буде сухо, а на заході, сході, півночі і в центрі пройдуть грозові дощі.

Кардинально не зміниться і температурна картина. Лише на заході країни температури повітря трохи зростуть. Удень товпчики термометрів покажуть від 19 до 21 градуса тепла, а в нічний час доби - від 8 до 10 з позначкою "плюс".

Втім вже в неділю, 16 травня, на заході країни знову буде прохолодніше. Температура повітря тут буде триматися в діапазоні від 13 до 16 градусів тепла. Тепла погода буде на півночі, півдні, сході та в центрі. Стовпчики термометрів показуватимуть від 20 до 24 градусів з позначкою "плюс".

Читайте також

Бластери проти "Цирконів": яка зброя краща за "Патріоти"

Зброя майбутнього у вигляді лазерів для України важлива, але зараз доведеться використати нинішню ППО

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

У Кремлі сподіваються набрати ще 300 тисяч людей для нового наступу

Новини партнерів