RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Україну заллє дощами з грозами: синоптики дали прогноз на тиждень

Травневі грози протримаються 2-5 днів

Травневі грози протримаються 2-5 днів Циклон приніс в Україну грози Фото: pikabu.ru

Екватор травня приніс в Україну традиційні грози і дощі. Втім, і довгоочікуване тепло вже на повну "господарює" на території країни. У деяких регіонах стовпчики термометрів піднялися настільки, що українці навіть заполонили пляжі біля місцевих водойм. Але в понеділок в Україну прийшло різке похолодання з дощами. Якою буде погода протягом найближчого тижня - дізнавався "Апостроф".

Як розповіла виданню синоптик Наталія Діденко, практично весь тиждень в Україні будуть дощі.

"Протягом тижня синоптична ситуація в Україні буде визначатися діяльністю атмосферних фронтів. До нас прийдуть циклони з атмосферними фронтами, які зумовлять типову травневу погоду з короткочасними дощами, рясними літніми зливами, грозами та шквальними поривами вітру, - каже "Апострофу" Діденко. - Під кінець тижня, в п'ятницю, суботу та неділю, опадів стане менше, з'явиться більше сонця і трохи потеплішає".

Проте і до вихідних в країні буде достатньо тепла.

"Буде помірне тепло. Стовпчики термометрів протягом дня будуть коливатися в діапазоні від 18 до 23 градусів тепла, але з нюансами: трохи тепліше буде на сході та свіжіше на заході", - додала Діденко.

За даними Укргідрометцентру, у вівторок, 18 травня, по всій території країни пройдуть дощі з грозами. Однак весняне тепло збережеться.

Найтепліше буде на півдні та сході. Удень стовпчики термометрів в цих регіонах покажуть від 19 до 24 градусів тепла, а вночі - від 10 до 14 з позначкою "плюс".

Трохи прохолодніше буде на півночі та в центрі: від 17 до 20 тепла вдень і близько 10 градусів тепла в нічний час доби.

А ось на заході вдень синоптики прогнозують від 13 до 15 градусів з позначкою "плюс", а вночі стовпчики термометрів покажуть +7+8 градусів.

У середу, 19 травня, температурна картина залишиться незмінною. Крім того, дощі з грозами продовжать заливати практично всю територію країни. Сухо, але хмарно буде тільки в Криму.

У четвер, 20 травня, опади не покинуть територію країни. У цей день синоптики прогнозують дощі у всіх регіонах України.

Найтепліше буде на сході. Вдень стовпчики термометрів покажуть від 22 до 24 градусів тепла, а вночі очікується від +10 до +12 градусів.

Трохи прохолодніше буде на півдні: вдень тут очікується від 19 до 22 градусів тепла, а в нічний час доби буде +10.

На півночі і в центрі, за прогнозами синоптиків, денні температури повітря встановляться в діапазоні від 17 до 20 градусів вище нуля, а вночі стовпчики термометрів впадуть до 7-10 градусів з позначкою "плюс".

Прохолодніше буде на заході: вдень від 15 до 17 градусів тепла, а після заходу сонця 6-8 градусів тепла.

У п'ятницю, 21 травня, очікується аналогічна температурна картина. Ситуація з опадами також не зміниться: синоптики прогнозують короткочасні дощі по всій території країни.

У суботу, 22 травня, дощі нарешті покинуть південь і схід країни. Однак на півночі, заході і в центрі все ще очікуються опади.

Крім того, в цей день на півдні потеплішає до 26-29 градусів тепла, на сході і в центрі до +26, а ось на півночі і заході буде прохолодніше: від 15 до 18 градусів вище нуля.

Такі ж температури очікуються і в неділю, 23 травня, лише з тією різницею, що на заході стане тепліше: стовпчики термометрів піднімуться до +20 градусів. Опади пройдуть на сході, півночі та в центрі, а ось в південних і західних регіонах очікується хмарна, але суха погода.

Читайте також

Чарівне зцілення: депутати взялися миттєво "вилікувати" інвалідів

Нардепи до закону про мобілізацію вшили норму про повторну комісію для інвалідів - кому доведеться ще раз пройти МСЕК

Під завалами є люди, ми ще не добралися до них - в.о. мера Чернігова

Російські військові вранці 13 квітня обстріляли ракетами Чернігів - у місті десятки загиблих та поранених - мер міста розповів про ситуацію

Лазерна зброя в Україні: чи допоможе ЗСУ "вогонь дракона"

Прототип лазерної зброї може незабаром опинитися в Україні

Новини партнерів