RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Продав квартиру - залишився без грошей - мешканець Донецька про "ринок" нерухомості в ОРДЛО

Бойовики забирають квартири в ОРДЛО, з яких виїхали люди

Бойовики забирають квартири в ОРДЛО, з яких виїхали люди Бойовики забирають порожнє житло в Донецьку Фото: mariupolnews.com.ua

На Донбасі окупаційна влада почала забирати порожні квартири, з яких виїхали люди або власники яких не сплачують за комунальні послуги. У соцмережах з'являються фото квартир, які заарештовують співробітники так званої "виконавчої служби ДНР". Окупанти стверджують, що забиратимуть порожні квартири в "держвласність" та передаватимуть їх "нужденним". Що знають про свою нерухомість люди, які виїхали з ОРДЛО та наскільки реально продати помешкання на окупованій території – в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів власник квартири в тимчасово окупованому Донецьку Андрій Кузьменко.

- Що відбувається з вашою нерухомістю на тимчасово окупованій територій?

- Квартира зачинена, але що з нею зараз, я навіть і не знаю. Декілька років тому там були обшуки. У квартиру проникали. Знаю, що "МГБ ДНР" проводило обшуки в цій квартирі. Зараз я не впевнений, але маю надію, що квартира зачинена, і там ніхто не живе.

Тобто доступу мого до квартири немає, тому що я не можу туди поїхати з декількох причин.

- Ви підтримуєте якось зв’язок з вашими сусідами, які залишилися там? Що вони розповідають? Що відбувається з приватною власністю?

- Так, я підтримую зв’язок із сусідкою. Ми не часто спілкуємося. Вона каже, що начебто нікого там немає, у квартирі ніхто не мешкає, але вона не впевнена. Я так розумію, що вони побоюються щось говорити. Вона говорить, що мені потрібно обов’язково приїхати, терміново сплатити за комунальні послуги, тому що борги зростають, і в мене заберуть квартиру. Це все, що вона мені постійно розповідає. Проте я ніяк на це не реагую.

- Чи реально продати там квартиру? Ви вивчали це питання? Чи можна на підконтрольній території продати квартиру, яка знаходиться там? Чи з цією нерухомістю треба морально попрощатися на період окупації, а потім вже розбиратися?

- Я вивчав питання, але не заглиблювався в це. Виникає чимало суперечок. Насамперед, треба туди їхати і там все вирішувати. Наскільки мені розповідали, можна поїхати на територію, вільну від АТО (у минулому Антитерористична операція, тепер же Операція об'єднаних сил, - "Апостроф"), і там з нотаріусом заключити якусь угоду і начебто так продати.

Але ціна доволі низка, багато ризиків. Ніхто не певен, чи отримаєте ви гроші. Утім я знаю, що люди продають нерухомість, вони пишуть про це у Фейсбуці. Я навіть читав, як люди там щось продавали та продовжують продавати. Наскільки це ризиковано, я не знаю, але я на це не наважуся зараз.

Читайте також

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто

Новини партнерів