RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погода на будь-який смак: на Україну чекають температурні "гойдалки" з грозами

Прогноз погоди на останній тиждень весни

Прогноз погоди на останній тиждень весни В Україні знову очікуються грози Фото: Pixabay

Останній тиждень календарної весни, за прогнозом синоптиків, принесе в Україну велику кількість опадів. Втім справа впевнено йде до літа, а це означає, що разом з дощами на українців чекає тепла погода. Тому образ "парасолька і футболка", очевидно, буде актуальним. До яких погодних сюрпризів варто бути готовими в останній тиждень весни - дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у вівторок 25 травня, на заході України очікуються дощі з грозами. На решті території збережеться суха, але хмарна погода.

Найтепліше буде на заході: вдень стовпчики термометрів покажуть від 23 до 26 градусів тепла, а в нічний час доби опустяться до 9-12 градусів з позначкою "плюс".

На решті території буде трохи прохолодніше: від 20 до 23 градусів тепла вдень, і близько +10 (на півночі від +6 до +8) стовпчики термометрів покажуть після заходу сонця.

У середу, 26 травня, опади очікуються на півночі. Тут пройдуть дощі з грозами. Дощитиме й на заході. Лише у Волинській та Львівській областях збережеться суха погода. На решті території синоптики не прогнозують опадів.

На заході і півночі стовпчики термометрів покажуть від 21 до 23 градусів тепла, а вночі від +9 до +12.

У центральних, південних і східних регіонах буде трохи тепліше: від +22 до +25 градусів удень і 10-12 градусів вище нуля в нічний час доби.

У четвер, 27 травня, ситуація з опадами залишиться практично незмінною: грозові дощі накриють захід і північ країни. У центрі, на сході та півдні дощі синоптики не очікують.

Втім у цей день країну накриє і хвиля практично річного тепла: в центрі, на півдні та сході стовпчики термометрів покажуть від 24 до 27 градусів з позначкою "плюс", а після заходу сонця температура повітря встановиться в діапазоні від 12 до 15 градусів з позначкою "плюс".

А ось на півночі і заході буде трохи прохолодніше: 21-23 градуси вище нуля вдень і близько 9-12 з позначкою "плюс" вночі.

П'ятниця, 28 травня, буде дощовою для жителів практично всієї України: погоду без опадів синоптики прогнозують лише на півдні країни (крім Одеської області), і в Луганській області.

У цей день на заході буде холодніше: вдень стовпчики термометрів покажуть від 17 до 20 градусів тепла, а вночі від 8 до 12 з позначкою "плюс".

Помірне тепло збережеться на півночі і в центрі: 22-25 градусів вище нуля вдень і 11-14 тепла вночі.

А ось на півдні і сході України очікується ще більше потепління - до 25-28 градусів тепла вдень і 13-15 градусів з позначкою "плюс" вночі.

У суботу, 29 травня, дощі нарешті покинуть територію України. Синоптики прогнозують суху, але хмарну погоду.

Температурна картина в більшості регіонів залишиться практично незмінною, лише на заході країни трохи потеплішає: вдень очікується від 19 до 21 градуса тепла, а в нічний час доби стовпчики термометрів покажуть 9-11 градусів з позначкою "плюс".

У неділю, 30 травня, в центрі, на сході та півночі України знову залишається ймовірність грозових дощів.

На півдні і сході температура повітря сягатиме 27 градусів тепла, на півночі і в центрі очікується від 20 до 22 градусів з позначкою "плюс", а ось на заході знову буде дещо холодніше - до +17+18 градусів.

Читайте також

У нас залишився останній форпост перед Часовим Яром - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто

Українці зачекалися тепла, але з Росії суне неприємний сюрприз

У вихідні в Україні буде перепочинок з дощем, але при цьому вночі очікуються заморозки до мінус 3 градусів

Битва за Часів Яр: чи вдасться росіянам взяти ключове місто до 9 травня

Незважаючи на величезні втрати, російська армія не може розраховувати на те, щоб швидко взяти Часів Яр

Новини партнерів