RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погладити страуса, погодувати лева і покупатись у каньйоні: куди відправиться з Києва на вихідні

Де можна цікаво провести вихідні недалеко від Києва

Де можна цікаво провести вихідні недалеко від Києва Фото: УНІАН

Наприкінці червня на українців очікує більше вихідних у зв'язку зі святкуванням Дня Святої Трійці (20 червня), і дня Конституції (28 червня). Таким чином, відпочивати будемо по три дні два тижні поспіль. А щоб не сидіти в ці дні в задушливому місті, "Апостроф" розповідає, де можна цікаво провести час недалеко від Києва.

Парки

Звичайно, і в самому місті є чудові парки, наприклад, Національний Ботанічний сад ім. Гришко, Ботанічний сад ім. Фоміна або Голосіївський парк. Але жителі столиці можуть їх відвідати навіть в будній день. А відносно недалеко розташовані не менш мальовничі ландшафтні парки, дендропарки та садиби, в яких ви, ймовірно, ще навіть не бували.

Мезинський національний природний парк

Мезинський національний природний парк заснований в 2006 році. Його загальна площа становить 31035,2 га і охоплює 17 сіл. Облаштована пішохідна стежка тягнеться кілометрів на 10 уздовж трьох сіл - Радичів, Деснянське і Мезин, уздовж Десни і живописного ландшафту.

На території зосереджені значні площі луків і багато озер, тут знаходиться цілий ряд стародавніх поселень, де збереглися залишки земляних укріплень, близько 50 пам'яток археології. Серед них знаменита Мезинська палеолітична стоянка, яка існувала майже 20 000 років тому. Зараз на місці стоянки діє археологічний музей.

На території велика різноманітність рослинного і тваринного світу, археологічні та історичні пам'ятки і чисте повітря. Варіантів дозвілля в Мезинському парку багато. Це і піші прогулянки, і пікніки, і зйомка красот Десни з висоти пташиного польоту, і сплав по річці на байдарках, і рибалка. Можна домовитися з місцевими про оренду дерев'яного човна і пропливти уздовж Десни. Загалом, тут точно є чим зайнятися день-два.

Фото: mezinpark.com.ua

Де розташований: с. Коропське Чернігівської області.

Як доїхати: на авто по трасі Е101/М02. Громадським транспортом добиратися довго і досить затратно: з Києва до Чернігова на маршрутці, звідти потрібно сісти на автобус Чернігів-Коропське, а звідти - на маршрутці, яка їде до парку. Правда місцеві маршрутки ходять не часто. Але можна зупиниться на нічліг в селі Деснянське або Радичів.

Парк "Київська Русь"

Стародавній Київ в Князівстві "Київська Русь" - центр культури та історії Древньої Русі. Це відтворення культурного та архітектурного образу Дитинця Києва V-XIII століть в його історичних розмірах, що займав площу 10 га, і атмосфери Київської Русі, з використанням всіх наукових знань, наявних на сьогоднішній день.

Це єдина в Україні локація, відвідувачі якої стануть свідками історичних битв, вражаючих лицарських і лучних турнірів та чемпіонатів. Тут демонструється зброя з обладунками середньовічних воїнів.

Родзинкою Стародавнього Києва вважається перший живий музей коней, де представлена колекція рідкісних породистих коней, яку звозили з усього світу. Відвідувачі комплексу "Парк Київська Русь" можуть не тільки помилуватися цими благородними тваринами, але і дізнатися про них багато цікавого, погладити їх, сфотографуватися з ними і навіть при бажанні покататися верхи або в екіпажі по парку.

Де розташований: с. Копачів, Обухівський район, Київська область.

Як доїхати: на авто по трасі H01. Прямий рейсовий автобус Київ-Степок від а/с Видубичі. З пересадкою в Обухові, маршрутка №311 з а/с Видубичі, потім пересісти на автобус Обухів-Степок.

Ландшафтний парк "Буки"

Ландшафтний парк в Буках розташувався на 3 гектарах землі, яку прикрашають вишукані архітектурні споруди, доглянута природа, водойми і символічні знахідки, яких немає більше ніде в світі.

У парку багато пам'ятників, деякі з яких за легендою володіють чарівними властивостями - наприклад, до трьох жаб відвідувачі намагаються доторкнутися "на удачу"; є тут і пам'ятник письменнику Максиму Горькому. Також на території знаходиться Святий камінь, привезений з Ізраїлю, де Ісус зробив диво - перетворив воду на вино. За повір'ям, камінь має велику силу зцілення, допомагає в любові і народження дітей.

Для дітей буде цікаво відвідати Алею казок, з реалістично відтвореними фігурами Змія Горинича, вченого кота, восьминога Ктулху та інших відомих персонажів.

Сюди ж перенесли знаменитий фонтан-рулетку з Майдану Незалежності, який був головним фонтаном країни протягом 20 років.

На території парку Буки знаходиться безліч розваг, проводяться екскурсії, також є маленький зоопарк. А перекусити можна в кафе.

Де розташований: село Буки, Сквирський район, Київська область.

Як дістатися: машиною через Білу Церкву або Фастів. Або ж маршрутками з Білої Церкви.

Етнографічний комплекс "Українське село"

Музей під відкритим небом, який можна порівняти з "Пирогово". На території комплексу розташовані шість хат з різних куточків України. Автентичні будови зі Слобожанщини, Карпат, Полісся і Подніпров'я були розібрані і акуратно привезені в музей. Найстарішій хатці 191 рік. Будиночки повністю зберегли вигляд ХІХ століття.

На території також знаходиться невеликий зоопарк, де живуть українські домашні тварини і птахи - вівці, поросята, кролики, нутрії, курочки і півники. А на озері мешкають качки. Всіх можна погодувати, купивши спеціальний корм в сувенірній крамниці.

В "Українському селі" регулярно проводиться безліч майстер-класів: гончарне мистецтво, плетіння ляльки-мотанки, самогоноваріння, випікання хліба в печі, ковальська справа, свічковаріння, плетіння солом'яних іграшок, вирізання витинанок, ліплення вареників, валяння іграшок з вовни, створення автентичної біжутерії і багато інших цікавих заходів.

Фото: etno-selo.com.ua

Після активного проведення часу, відвідувачам комплексу пропонують відвідати ресторан-колибу "Поїхали", що подає національні страви української кухні, або розташуватися зі своєю їжею в одному з облаштованих будиночків для пікніка. Крім того та території розташований готель, якщо ви раптом захочете залишитися в цьому прекрасному місці ще на день.

Де розташований: с. Бузова, Києво-Святошинський р-н, Київська область.

Як доїхати: на авто по Житомирській трасі, згорнути на село Миколаївка. Також можна доїхати на маршрутці №773 від метро "Святошин".

Зоопарки

Якщо ви вже вздовж і поперек дослідили столичний зоопарк навіть після реконструкції, йому завжди можна знайти альтернативу. У Київській області розташований величезний приватний зоопарк європейського зразка, страусині ферми і стайні, де можна познайомитися з тваринами, погодувати їх і покататися на конях.

Зоопарк ХІІ місяців

Зоопарк розкинувся на території в 16 гектарів, де мешкає понад 300 тварин. За приклад в оформленні брали чеські зоопарки, і як в європейських, частина тварин живуть в клітках, частину можна побачити за склом, а ось за тиграми і левами можна поспостерігати навіть зверху зі спеціального містка.

Більш того, гості зоопарку можуть погодувати навіть диких тварин. Купити їжу можна на місці, а за допомогою співробітників парку погодувати тварину з безпечної годівниці.

Крім спостереження за всіма мешканцями зоопарку, діти зможуть відвідати контактний зоопарк, де живуть міні-корівки, поні, баранці, свинки, яких можна гладити і годувати з рук. До речі, на поні можна буде ще й кататися.

На території розташовані дитячі майданчики, відкритий басейн, альтанки біля озера. Перекусити можна в фаст-фудах або ресторані Ludwig King, який знаходиться в головній будівлі - казковому замоку в стилі Дісней.

Фото: 12.org.ua

Де розташований: с. Демидов, Київська область.

Як дістатися: маршрутками №357, 358 зі станції метро "Святошин", або №350 від метро "Героїв Дніпра". На авто через Вишгород по трасі Р02, згорнути після села Демидів на вулицю Вербову.

Страусина ферма "Чубинський страус"

Страусина ферма Чубинське розташована в 15 км їзди від Києва і займає досить об'ємні простори, площею в 18 гектарів. Оточена чудовим сосновим лісом і річкою, а неподалік видніється село Чубинське. Саме в честь нього ферма і отримала таку назву.

На фермі представлена велика різноманітність розваг, ви зможете сходити на екскурсію, де дозволено гладити і годувати страусів. Також на території є міні-зоопарк, де бажаючі зможуть побачити і погодувати єнота, ослика, косулю і гордого павлина. Тут даються перші уроки верхової їзди на конях. Для дітей облаштовано літній ігровий майданчик.

Ресторан "Колиба", в меню якого включені різні незвичайні страви. А крім цього ви можете організувати сімейний пікнік на чистому повітрі.

Де розташований: с. Чубинське, Київська область.

Як дістатися: на авто по Бориспільській трасі. Незалежно від метро "Лівобережна" на маршрутці №317, 324 або №941 від метро "Харківська".

Конюшня Бутенка

На сьогоднішній день заміський клуб верхової їзди "Конюшня Бутенка" є найкращим в Україні і одним з кращих в Європі. Комплекс, розташований всього в 35 км від Києва, і відповідає найвищим світовим стандартам. Гостям клубу пропонуються кінні прогулянки в лісі, катання на конях для всієї родини, верхова їзда. Якщо ж ви ніколи не іздили верхи, на місці можна взяти урок.

Тут також розташований готель та ресторан з гриль-меню.

Де розташований: с. Проців, Бориспільський район, Київська область.

Як дістатися: на автобусі №324 від станції метро "Харківська". На авто по Бориспільській трасі, згорнути на трасу Т1016 біля с. Гора.

Озера, каньйони, водосховища

В Україну нарешті прийшло спекотне літо, і на вихідних синоптики обіцяють сонячну погоду і +30 тепла. А це значить, що пора охолоджуватися у водоймах.

Коростишівський каньйон

Коростишівський кар'єр розташований в Житомирській області. Озеро утворилося в результаті затоплення каньйону, де добувався граніт. Що особливо приваблює туристів - це вода, тут вона абсолютно прозора, так як немає піску і мулу. Пейзаж навколо каньйону незвичайний, береги покриті ялинами і березами, деякі порівнюють це місце з кримським Сімеїзом.

Фото: wikipedia.org

Приїхати сюди вже варто через ароматне хвойне повітря, чисту воду і природу. Можна просто відпочити на пляжі, влаштувати пікнік або посмажити шашлики на мангалі. І, звичайно, влаштувати фотосесію. Тут вона буде неймовірною.

Для деяких екстремалів Коростишівський кар'єр становить інтерес як місце для тренувань в скелелазінні. Береги кар'єра досягають висоти в 10 метрів, а глибина озера близько 20 метрів.

Де розташований: с. Коростишів, Житомирська область.

Як дістатися: на авто по Житомирській трасі. Також можна дістатися на маршрутках від метро "Житомирська", які їдуть в Житомир.

Блакитні озера

Блакитні озера - це унікальне місце, де в сосновому і змішаному лісах знаходяться 3 озера з чистою прозорою водою. По суті, це кар'єри, в яких добували кварцовий пісок. На дні озер все ще є поклади такого піску, саме це і надає їм яскраво-блакитний колір.

Навколо озер лежить сосновий ліс, куди можна сходити за грибами та ягодами, або просто прогулятися в тиші.

Зупиниться тут можна не тільки дикуном в наметі, хоча тут є облаштовані кемпінги, а й в приватних котеджах і садибах. Крім того, вам можуть запропонувати різні екскурсії в Антонієві печери, кам'яниці Павла Полуботка XVIII століття в селі Любеч. А в містечку Седнів туристів приваблює кам'яниця Лизогубів і Воскресенська церква 1690 року зі усипальницею цього козацько-старшинського роду; садиба з парком XIX століття, де бували Тарас Шевченко і Леонід Глібов, а також дерев'яна Георгіївська церква 1745 року.

Фото: ozera.cn.ua

Де розташований: с. Олешня, Чернігівська область.

Як дістатися: їхати по Чернігівській трасі, за Черніговом взяти курс на село Олешня. Не на авто добиратися буде досить складно. Спочатку варто доїхати до Чернігова, а звідти на електричці до станції Грибова Рудня. До озер від цієї станції можна пройти пішки, а сама станція розташовується неподалік від села Олешня.

Канівське водосховище

Одне з шести великих українських водосховищ. Воно має довжину в 120 кілометрів, а максимальна глибина більше 20 метрів.

Водосховище знаходиться частково в Київській, частково в Черкаській областях. Лінія берега горбиста і покрита лісами. Мальовнича природа і чисте повітря - відмінний вибір для пригоди вихідного дня: там можна вдосталь нагулятися і влаштувати пікнік.

Крім пасивного відпочинку тут можна зайнятися водними видами спорту або відправитися в міні подорож по річці на моторних катерах і яхтах, водних мотоциклах і рибальських човнах.

Як дістатися: їхати з Києва в бік Обухова по трасі H01. Самостійно на маршрутці від а/с "Видубичі".

Читайте також

Чарівне зцілення: депутати взялися миттєво "вилікувати" інвалідів

Нардепи до закону про мобілізацію вшили норму про повторну комісію для інвалідів - кому доведеться ще раз пройти МСЕК

Під завалами є люди, ми ще не добралися до них - в.о. мера Чернігова

Російські військові вранці 13 квітня обстріляли ракетами Чернігів - у місті десятки загиблих та поранених - мер міста розповів про ситуацію

Лазерна зброя в Україні: чи допоможе ЗСУ "вогонь дракона"

Прототип лазерної зброї може незабаром опинитися в Україні

Новини партнерів