RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Заради здорових і радісних школярів: проект Healthy Schools забезпечив школи засобами на STEM-обладнання

Школи отримали понад мільйон на STEM-обладнання, а сотні тисяч учнів приєдналися до Healthy Schools

новини компаній

Школи отримали понад мільйон на STEM-обладнання, а сотні тисяч учнів приєдналися до Healthy Schools Фото: healthy-schools.org.ua

Фонд Mondelēz International Foundation в партнерстві з Центром "Розвиток КСВ" оголосив результати проекту "Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів". З 2018 року організаторам проекту, спрямованого на популяризацію здорового способу життя, вдалося залучити понад 1700 шкіл по всій Україні і охопити більше 250 тис українських школярів, а також батьків і вчителів. В ході проекту найактивніші школи отримали гранти на STEM-обладнання на понад 1 110 000 грн.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), кількість дітей і підлітків, що мають надмірну вагу, зросла з 4% в 1975 році до 18%. В Україні щорічно фіксується близько 15,5 тис нових випадків ожиріння у дітей. Експерти вважають, що причиною надмірної ваги серед молоді є неправильне харчування вдома і в школі, а також недолік фізичної активності. Саме на цих напрямках фокусувався проект Healthy Schools, метою якого стало навчити дітей вести здоровий спосіб життя і мотивувати дотримуватися корисних звичок в майбутньому.

Протягом 2018-2021 років Mondelēz International Foundation і його партнери працювали зі школами та громадами в 14 країнах. В Україні проект стартував в квітні 2018 у Київській та Сумській областях, а з вересня того ж року став загальнонаціональним. Всього за час роботи проекту в ньому взяли участь понад 1700 шкіл з великих міст, містечок і сіл по всій країні.

"Школа - це середовище, в якому формуються і закладаються звички на все життя. Тому популяризація здорового способу життя серед школярів - це інвестиція в майбутнє здорове і щасливе покоління. Важливою складовою здорового способу життя є збалансоване харчування. Компанія Mondelēz International виробляє широкий асортимент шоколаду, печива та іншої продукції, що може бути смачним і поживним перекусом в рамках збалансованого та різноманітного харчування. Нам дуже приємно відзначити, що завдяки проекту Healthy Schools нам вдалося створити середовище з понад 1700 шкіл, які хочуть бачити своїх школярів здоровими і щасливими. Ми змогли охопити в рамках проекту майже в 14 разів більше учнів, ніж планували спочатку", - коментує Андрій Самусенко, генеральний директор "Монделіс Україна".

Під час навчального року школи-учасники виконували завдання організаторів, проводили конкурси, флешмоби або інтерактивні уроки, присвячені спорту, правильному харчуванню та ментальному здоров'ю. За результатами реалізації міні-проектів найбільш активні навчальні заклади отримували гранти на обладнання для STEM-лабораторій. За весь час існування програми переможницями стали 30 шкіл з різних куточків України, які отримали гранти на 1 110 000 гривен.

Після завершення блоків програми організатори проводили в школах опитування, які показали, що учні стали більше займатися спортом, правильно харчуватися і хотіли б, щоб активності, розпочаті під час участі в змаганні, проводилися в їхньому навчальному закладі і в подальшому.

Фото: healthy-schools.org.ua

"Більше трьох років проекту "Healthy Schools" - це тисячі заходів, флешмобів, конкурсів, інтегрованих уроків та активностей на тему здоров'я. Ми пишаємося тим, що багатьом школам вдалося домогтися стійких змін: урізноманітнити меню, створити простори для відпочинку і зони для творчості, змінити формат шкільних зарядок і зробити школярів більш активними на перервах. Більшість навчальних закладів створили команди, які будуть продовжувати організовувати здорові заходи для учнів, батьків, вчительського співтовариства і місцевих жителів в цілому", - ділиться керівник Центру "Розвиток КСВ" Марина Саприкіна.

Більше деталей на сайті программи.

Mondelēz International, Inc. (Nasdaq: MDLZ) працює в більш ніж 150 країнах по всьому світу. Чистий прибуток компанії в 2020 склав близько 27 млрд дол США. Компанія MDLZ знаменита інноваціями на ринку снеків і виробляє такі бренди, як: печиво OREO, belVita і LU; шоколад Cadbury Dairy Milk, Milka і Toblerone; цукерки Sour Patch Kids і жувальні гумки Trident. Компанія Mondelēz International входить в рейтинги Standard and Poor's 500, Nasdaq 100 і в індексі стійкості Dow Jones.

ПрАТ "Монделіс Україна" - українське підприємство, що входить до групи компаній Mondelēz International. Компанія представлена в Україні брендами шоколадної продукції: Milka, "Корона"; печива: Oreo, TUC, Belvita, Milka Choco bakery; бісквітних тістечок "Ведмедик Барні"; чіпсів "Люкс", жувальної гумки Dirol і льодяників Halls. До складу компанії в Україні входять: Тростянецька шоколадна фабрика і дочірнє підприємство ТОВ "Чіпси Люкс". Виробничі потужності "Монделіс Україна" розташовані в Сумській і Київській областях. Додаткова інформація про компанію - на сайті.

Центр "Розвиток КСВ" CSR Ukraine - експертна організація в Україні, яка об'єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже 10 років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує соціальні проекти, надає консультації, проводить семінари і тренінги з КСВ питань і звітів як для приватних компаній, так і для органів влади. Є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія).

"Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів" - соціальна програма, яка реалізується Центром "Розвиток КСВ" за підтримки Mondelēz International Foundation. В рамках програми середні навчальні заклади з усієї України беруть участь в тематичних челленджах і змагаються за цінні призи - гранти на покупку устаткування для сучасних STEM-лабораторій. Мета програми - сприяти розвитку здоровому харчуванню, фізичним активностям і свідомому ставленню до власного здоров'я в понад 1700 школах, залучаючи понад 250 000 дітей по всій Україні протягом більше трьох років.

Читайте також

Національна гвардія України: служба з прицілом на "після перемоги"

Служба в Нацгвардії – найкращий варіант роботи для молоді після війни

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Новини партнерів