RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

В Єгипет за 13 тисяч на двох: як добре відпочити на Червоному морі

В Єгипті є готелі на будь-який смак і гаманець

В Єгипті є готелі на будь-який смак і гаманець Фото: pixabay.com

Єгипет - одне з найпопулярніших туристичних напрямків для українців. Червоне море, стародавні пам'ятки, all inclusive і порівняно недорогі ціни на тури - все це приваблює туристів з усього світу. А в період пандемії, коли кордони більшості держав закриті, Єгипет вже давно приймає з негативним ПЛР-тестом або ж з повним курсом вакцинації. Популярні тури, ціни і лайфхаки для відвідування Єгипту - в матеріалі "АпострофУ".

Від 13 тисяч за тиждень

Туроператори пропонують масу варіантів на будь-який смак і гаманець для мандрівників до Єгипту. Найпопулярніші напрямки - Шарм-ель-Шейх і Хургада. У чому їх різниця? Добре відпочити можна в обох містах, але Шарм все ж більше вважається молодіжним: маса розваг, дискотеки, дайвінг. А ось Хургада підійде для сімейного відпочинку з дітьми, там нітрохи не гірші готелі, але більше дитячих зон, а пляжі на курорті піщані і з пологим входом. Крім того, з Хургади простіше відвідати центральні єгипетські пам'ятки: Каїр, піраміди, місто-музей Луксор. Дорога на автобусі до Луксора займає 4,5 години, а до Каїру - 6. Виїжджають автобуси вночі або рано вранці.

Але з огляду на кількість і різноплановість готелів в Хургаді і Шармі, вибрати відповідний тур - будь то для сімейного відпочинку або галасливої компанії - не складе труднощів.

Фахівці рекомендують їхати на відпочинок до Єгипту через турфірми або туроператорів. Звичайно, ніхто не забороняє планувати поїздку самостійно, але за витратами це буде не настільки дешевше, а іноді і дорожче, плюс, ви витратите більше часу. Справа в тому, що з України до курортів Єгипту безпосередньо літаком потрапити не можна, якщо ви самі купуєте квитки. Можна долетіти з пересадками, які, залежно від обраного варіанту, можуть тривати добу. А ціни стартують від $ 250 з людини. Помножте на два, і ви вже отримаєте практично вартість туру з перельотом, трансфером, готелем, страховкою тощо.

"Ще один варіант, долетіти з України в Каїр. Але для цього потрібно відкривати візу, і добиратися з Каїра в курортну зону", - розповів в коментарі "Апострофу" директор TEZ Tour Олександр Новиковський.

Читайте: У Туреччині можна відпочити за 15 тисяч за двох і це буде "все включено" - фахівець з туризму

Але цей варіант теж буде дорожчим. При цьому, вам самим потрібно бронювати квитки, планувати маршрут до курортного міста тощо.

Знайти ж тур до Єгипту досить просто. Зараз в Україні є кілька порталів для порівняння ціни серед десятків українських туроператорів. Просто вводите напрямок, дати і кількість осіб, і пошук вам видасть результати - від найменшої ціни, або за популярністю туру.

Отже, тури в Єгипет на середину серпня стартують від 13 тисяч гривень на двох. У вартість включені переліт і проживання у тризірковому готелі на тиждень. Однак варто враховувати, що три зірки - це велика віддаленість від пляжу, а під палючим сонцем йти кілька кілометрів досить складно. Також у вашому розпорядженні буде невелика територія з маленьким басейном, і часто відсутність all inclusive.

Фото: otpusk.com

Але при цьому фахівці говорять, що три зірки - це не обов'язково поганий готель. Туристи мають різні цілі відпочинку, тому є і ті, кому просто не потрібні дорогі готелі з розвиненою інфраструктурою.

"Можливо людина буде займатися дайвінгом, і для неї не має значення, якої зірковості готель. Або ж кайтсерфінгом, або іншими активними видами спорту. Може турист буде активно їздити на екскурсійні програми, і для нього теж не важлива зірковість", - пояснює Новиковський.

Підбираючи тур через туроператора або фірму, вам зможуть підібрати готель під ваші запити.

Читайте: Як провести свою відпустку ідеально: вибираємо курорти по знаку Зодіаку

Готелі 4 зірки з "все включено" стартують вже від 16 тисяч гривень. Це готелі на першій і другій лінії (від моря), з досить великою територією і декількома басейнами. До ваших послуг будуть декілька ресторанів і барів, дискотеки, дитяча анімація, сауна та інше.

Тут фахівці радять звертати увагу на відгуки та рекомендації туроператорів. Далеко не завжди статус 4 зірки виправдовує сервіс готелю. І в дешевих, і більш дорогих варіантах (від 18-20 тисяч гривень) туристи скаржаться на одноманітну їжу, погане прибирання в номерах і непривітний персонал.

Якщо ви готові витратити на тижневий відпочинок на двох від $1000, тоді вам запропонують п'ятизіркові готелі безпосередньо на березі Червоного моря. Величезні території з великими і малими басейнами, своїм аквапарком і виходом до моря. Безліч ресторанів з європейською, американською та азіатською кухнями. Фудкорди і бари на пляжі. Розваги на території: групові фітнес-заняття, анімація, дискотеки, теніс і волейбол, дайвінг, віндсерфінг і багато іншого. Деякі готелі спеціалізуються на Spa-відпочинку, так що можете користуватися послугами косметологів. Ну і, звичайно, величезні номери з видом на море, кондиціонером і щоденним прибиранням.

Фото: rozetka.travel

Ціни можуть залежати від багатьох факторів: від тижня і дня вильоту, часу бронювання туру, тривалості відпочинку. Стандартна ціна на літній період в resort готелях становить близько 24-30 тисяч гривень, але є можливість відпочити і дешевше.

"Я б розглядав ціну в 12-15 тисяч гривень на людину - це буде п'ятизірковий готель з all inclusive, на першій лінії з максимальною кількістю розваг. Заощадити можна, якщо бронювати тур заздалегідь. Дуже низькі ціни і комфортна погода буде, якщо ви полетите наприкінці листопада - початку грудня", - радить директор TEZ Tour.

Гарячі тури

Часто при пошуку туру на сайтах туроператорів можна побачити спецпропозиції з досить низькими цінами на різні напрямки, зокрема і Єгипет. Що це таке? Туроператори заздалегідь скуповують блоки місць в літаках і готелях на сезон вперед і формують ціни на тури. Якщо ж місця не встигають розкуповувати, то за лічені дні турфірми і агентства змушені знижувати ціни, щоб залучити покупців і не втратити гроші.

Завдяки таким пропозиціями ви можете відпочити в хорошому чотиризірковому готелі за ціною тризіркового при звичайному бронюванні (15 тисяч гривень), або добре заощадити на відпочинку 5 зірок (20 тисяч гривень).

Такого роду пропозицій не варто боятися, але мінуси все ж є. По-перше, такі ціни турфірми випускають усього за кілька днів до вильоту, тому, якщо ви бачите привабливу для себе пропозицію, часу на роздуми у вас не буде. По-друге, вибрати конкретний готель теж не буде можливості.

"Гарячі тури можуть бути, а можуть і не бути. Вони викидаються в останній момент, і не завжди можна встигнути їх придбати. Якщо у вас фіксована відпустка, то це не дуже зручно", - зазначає Новиковський.

Правила в'їзду

Як і багато інших країн, Єгипет почав визнавати сертифікати вакцинації. Документ повинен бути заповнений англійською мовою, із зазначенням вакцини, яку отримала людина, а також обов'язково з QR-кодом затвердженої лабораторії. З моменту другої дози вакцини для в'їзду в Єгипет має пройти щонайменше 14 днів.

Єгипет визнає всі схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров'я і Єгипетським регулятором вакцини від коронавірусу:

  • Pfizer;
  • AstraZeneca;
  • Moderna;
  • Sinopharm;
  • Sinovac;
  • Sputnik.

Якщо у вас немає сертифіката про вакцинацію, в Єгипет можна потрапити за наявності негативного результату ПЛР-тесту, зробленого не більше ніж за 72 години до прибуття. Також тест можна здати по прильоту до Єгипту, його ціна становить $30, але в такому разі вам доведеться день побути на самоізоляції, поки не прийдуть результати.

Крім того, щоб потрапити до Єгипту, необхідно мати візу. Її отримати можна до вильоту, або після прильоту в аеропорт. Якщо ви летите в Шарм, віза не потрібна.

Читайте також

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто

Новини партнерів