RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Це кінець: синоптики дали прогноз на тиждень

Бабине літо махає українцям ручкою

Бабине літо махає українцям ручкою Фото: Getty images

Початок другої декади вересня порадував українців справжнім "бабиним літом". Втім, така метеоситуація збережеться недовго: вже на екваторі поточного тижня "бабиному літу" настане кінець і в Україні буде значно холодніше. Якою ж буде погода з 14 по 19 вересня - дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у вівторок, 14 вересня, на заході пройдуть дощі. На решті території буде сухо і без опадів.

Найтепліше буде на півдні та сході: вдень стовпчики термометрів покажуть від 25 до 29 градусів тепла, а вночі очікується від 10 до 14 градусів з позначкою "плюс".

На заході, півночі та в центрі буде трохи прохолодніше: вдень від 21 до 24 градусів вище нуля, а після заходу сонця стовпчики термометрів покажуть близько 10 градусів тепла.

У середу, 15 вересня, дощі покинуть територію України. По всій країні очікується малохмарна і суха погода.

Правда, стовпчики термометрів показуватимуть дещо меншу температуру. На півдні ще збережеться практично літнє тепло: 24-26 градусів вище нуля вдень і близько 12-15 тепла вночі.

Від +22 до +24 синоптики прогнозують удень на сході і 10-13 градусів тепла буде вночі.

На півночі, заході і в центрі вдень очікується від 18 до 22 градусів тепла, а після заходу сонця стовпчики термометрів покажуть від 10 до 12 градусів тепла на заході і в центрі, і близько 6-8 градусів з позначкою "плюс" буде на півночі.

У четвер, 16 вересня, в Україні збережеться суха і малохмарна погода.

У південних і західних регіонах удень синоптики прогнозують від 21 до 24 градусів тепла, а вночі від +10 до +12 на заході і +12+15 градусів у південних областях.

На півночі, сході і в центрі буде +18+21 градусів, а вночі очікується близько 10 градусів на сході і в центрі і 6-8 тепла в північних регіонах.

Синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха зазначила, що погода почне істотно змінюватися в кінці тижня.

"У першій половині тижня значення температур ще будуть досить комфортними. У вівторок, 14 вересня, температурний фон трохи знизиться. Наприклад, у Києві вже буде 22-23 градуси тепла. І починаючи з середи, в західних і північних областях температура буде в межах 16-22 градусів тепла вдень. У кінці тижня: п'ятницю, суботу, неділю, через територію України проходитиме циклон, який принесе дощі. І вже після циклону, на початку наступного тижня, буде істотне зниження температури", - розповіла синоптик "Апострофу".

У п'ятницю, 17 вересня, в країну прийдуть дощі. Заливатиме весь захід і північ. На решті території синоптики навпаки прогнозують мало хмар і багато сонця.

Впаде і температура повітря: від 18 до 21 градуса тепла стовпчики термометрів покажуть удень на півночі, сході, заході і в центрі, а в нічний час доби синоптики очікують близько 10 градусів тепла.

У південних регіонах України у денний час доби буде 21-24 градуси тепла, а вночі +10+12 градусів.

У суботу, 18 вересня, всю без винятку територію країни заливатиме дощами. При цьому, в Криму і на сході очікуються грози.

На півночі і заході буде прохолодно: 13-16 градусів тепла вдень і 10-12 градусів вище нуля вночі.

Від 15 до 18 градусів тепла вдень стовпчики термометрів покажуть в центрі. Вночі буде від 9 до 12 тепла.

У південних і східних регіонах України вдень очікується від 20 до 22 градусів тепла, а після заходу сонця на півдні буде від 12 до 16 тепла, а на сході - близько 10 градусів з позначкою "плюс".

У неділю, 19 вересня, буде такий же дощовий день.

Читайте також

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто

Новини партнерів