RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

У вихідні на українців чекають морози: прогнози синоптиків і карта погоди

Яка погода буде 9-11 жовтня

Яка погода буде 9-11 жовтня Фото: Pixabay

Температурний режим в Україні остаточно перейшов до осінніх показників. За прогнозами синоптиків, найближчими днями не варто очікувати потепління. Втім, і різкого похолодання також не передбачається. Якою ж буде погода на вихідних - дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у суботу, 9 жовтня, на всій території встановиться малохмарна і суха погода.

Температури повітря вдень практично по всій території України будуть ідентичними: від +11 до +14 градусів. Тільки на північному сході буде трохи прохолодніше: 10-12 градусів вище нуля, а на Закарпатті трохи тепліше - 14-16 градусів з позначкою "плюс".

А ось вночі в Україну вже прийдуть перші "мінуси". Так, від 1 тепла до 1 градуса морозу синоптики прогнозують в Луганській і Харківській областях.

Від 0 до 2 градусів тепла буде вночі в центрі і на півночі. На заході буде 1-3 градуси тепла, а в південних регіонах стовпчики термометрів покажуть від +3 до +6 градусів.

У неділю, 10 жовтня, суха і малохмарна погода без опадів збережеться по всій країні.

Найтепліше буде на півдні країни: вдень від 13 до 15 градусів з позначкою "плюс", а в нічний час стовпчики термометрів опустяться до 3-6 градусів тепла.

На решті території вдень буде 11-13 градусів тепла в денний час доби, а після заходу сонця на заході і півночі очікується від 1 до 3 градусів тепла, а в центрі і на сході стовпчики термометрів покажуть від +2 до +6 градусів.

У понеділок, 11 жовтня, температурна картина практично не зміниться. Тільки на південному заході буде трохи холодніше вдень - до 8-10 градусів тепла. Крім того, на Закарпатті синоптики прогнозують опади.

"По всій території України у вихідні переважатиме погода без опадів. Вночі буде прохолодно: від 4 тепла до 2 градусів морозу. Тільки на південному сході буде 2-8 градусів тепла. У денні години буде 9-15 градусів, а на Закарпатті - до 17 градусів. Вітер збережеться північно-східного напрямку, а на початку наступного тижня почне змінюватися на південно-східний напрямок. Антициклон ще утримає спокійну погоду без опадів, з сонячними проясненнями, але ночі будуть прохолодними. З наступного тижня антициклон почне відступати і буде більше опадів і хмарності", - пояснила "Апострофу" синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Читайте також

Чарівне зцілення: депутати взялися миттєво "вилікувати" інвалідів

Нардепи до закону про мобілізацію вшили норму про повторну комісію для інвалідів - кому доведеться ще раз пройти МСЕК

Під завалами є люди, ми ще не добралися до них - в.о. мера Чернігова

Російські військові вранці 13 квітня обстріляли ракетами Чернігів - у місті десятки загиблих та поранених - мер міста розповів про ситуацію

Лазерна зброя в Україні: чи допоможе ЗСУ "вогонь дракона"

Прототип лазерної зброї може незабаром опинитися в Україні

Новини партнерів