RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Ломаченко - це космос: соцмережі захоплені історичною перемогою українського боксера

Блогери задоволені тим, що Ломаченко зумів побити рекорд за швидкістю досягнення чемпіонських титулів

Блогери задоволені тим, що Ломаченко зумів побити рекорд за швидкістю досягнення чемпіонських титулів Василь Ломаченко став першим українцем, який завоював титул чемпіона світу відразу в двох категоріях Фото: Top Rank Boxing

В ніч з 11 на 12 червня в Нью-Йорку відбувся боксерський поєдинок за звання чемпіона світу у другій напівлегкій вазі (до 58,9 кг) за версією WBO, в якому українець Василь Ломаченко в п'ятому раунді нокаутував пуерториканця Романа Мартінеса. Блогери з захопленням сприйняли перемогу Ломаченко, адже для того, щоб стати чемпіоном світу в двох вагових категоріях йому знадобилося всього сім матчів. Таким чином, в цьому відношенні, українець побив світовий рекорд, що належав раніше японцеві Наое Іноуе. Свою перемогу Ломаченко присвятив великому боксеру Мохаммеду Алі, який недавно пішов з життя. "Апостроф" пропонує найкращі, на нашу думку, коментарі.

Нокаут пуерторіканця Романа Мартінеса став найбільш раннім в кар'єрі Василя Ломаченка. Звичайно ж, мова йде про 12-раундові поєдинки: нинішній двобій він виграв в п'ятому раунді, тоді як раніше перемагав в 9-му та 10-му раунді.

Український волонтер Юрій Мисягин з цього приводу написав: "З перемогою чемпіон!! Василь Ломаченко всього за 7 боїв заволодів вже другим поясом чемпіона світу. У світі, ніхто і ніколи ще не досягав такого результату, за такий короткий період!!".

"Перемогаааааа!!! Сьогодні свято українців, як і обіцяв наш ЧЕМП!!!!", - написав у Facebook боксер Олександр Усик, опублікувавши також переможне селфі з Ломаченко, яке за декілька годин зібрало 10 тис. лайків і більше тисячі репостів.

"Що і треба було довести! Ломаченко - це космос! Думаю, на даний момент краще боксера у світі немає!" - пише блогер Максим Короленко.

"Наш Василь Ломаченко здобув блискучу перемогу, нокаутувавши пуерторіканця Романа Мартінеса! І став чемпіоном світу у 2-х вагових категоріях! Вітаю!", - пише перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе.

Оцінили в мережі також трюк, який Ломаченко виконав після своєї історичної перемоги. Зокрема, увага на фото звернув віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко.

Читайте також

Манчестер Сіті - Челсі: онлайн трансляція матчу

Пряма трансляція півфіналу Кубка Англії МАНЧЕСТЕР СІТІ - ЧЕЛСІ - онлайн з Вемблі

Манчестер Сіті - Реал - 4:5 Лунін виводить Королівський клуб у півфінал Ліги чемпіонів

Манчестер Сіті та мадридський Реал визначили останнього півфіналіста Ліги чемпіонів

Барселона - ПСЖ - 1:4 каталонці билися як леви, але далі йде Париж

Матчі Барселона – ПСЖ та Боруссія – Атлетико порадували вболівальників у чвертьфіналі Ліги чемпіонів