RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

На США обрушився найнищівніший за рік ураган "Лаура": вражаючі фото та відео

Американець готується до прибуття тропічного шторму, штат Луїзіана, США Фото: Getty images

На узбережжя штату Луїзіана (США) обрушився найпотужніший ураган за 2020 рік, який отримав назву "Лаура". Надзвичайно сильний шторм отримав 4 категорію небезпеки, який, за оцінками фахівців, може підняти рівень води на 6 метрів і накрити прибережні будинки на 60 км вглиб від моря. Під загрозою опинилися життя сотень тисяч людей.

Як пише The Guardian, Національний центр ураганів США повідомив, що рано вранці в четвер шторм обрушився на Кемерон в штаті Луїзіані, недалеко від кордону з Техасом, з максимальною швидкістю вітру 240 км на годину.

У потенційно небезпечних районах проживає близько 500 тис. осіб, які піддалися обов'язковій евакуації, але багато жителів все ж побажали залишитися перечекати шторм вдома, і як мінімум 150 людей залишилися в самому епіцентрі стихії.

Американець спостерігає за штормом з даху свого гаражаФото: Getty images

При цьому синоптики попереджають, що штормовий приплив може проникнути вглиб суші між Фріпортом, штат Техас, та гирлом річки Міссісіпі, і підняти рівень води до 6 метрів.

За словами губернатора Луїзіани Джона Бела Едвардса, частина території буде затоплена. "Підйом води йде на сушу ... Частина Лейк-Чарльза (місто в Луїзіані - "Апостроф") буде покрита водою. Такого ще ніхто не бачив, - сказав він в ефірі радіо WWL. - Ми спрямовуємо всіх наших людей та ресурси і починаємо активні пошуки шляхів порятунку".

Шторм в штаті Луїзіана, СШАФото: Getty images

Ураган 4 категорії може зробити великі території непридатними для проживання на тижні або місяці, залишивши райони без електрики. Загроза такого руйнування створила нову задачу по ліквідації наслідків стихійних лих для уряду, вже відчуває труднощі з пандемією коронавірусу. Райони Луїзіани, на які було видано наказ про евакуацію, включали райони з високим рівнем Covid-19.

Одним з останніх руйнівних штормів в даному регіоні був ураган "Харві" у 2017 році. Стихія потужністю 215 км/год за кілька днів завдала шкоди на 125 млрд доларів, і разом з ураганом "Катріна" 2005 року є найбільш руйнівним тропічним циклоном басейну Атлантичного океану за всю історію метеоспостережень. Тепер за ступенем могутності й руйнівності до них може приєднатися і Лаура.

Ще одна небезпека, яку несе нинішній ураган - екологічна. Справа в тому, що на узбережжі Мексиканської затоки, де і бушує шторм, розташована майже половина нафтопереробних потужностей Сполучених Штатів. Коли "Харві" вдарив в 2017 році, відбулися розливи нафти і хімікатів, а також сильне забруднення повітря нафтохімічними і нафтопереробними заводами.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ

Читайте також

Холодний розрахунок: як НАТО готується до війни з Росією

На Заході бачать загрозу з боку Росії і вже починають готуватись до боротьби

Космічні яйця: як Захід злякався однієї російської ракети

На Заході активно мусують йому ядерну загрозу з боку Кремля

У Конгресі відбувається жахливий спектакль - екс-радник Байдена Майкл Халцель

Для України все упирається під час, бо чекати кілька місяців Київ не може