RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Підприємці завили: журналіст розповів про плачевну ситуацію в ДНР

Журналіст Олександр Білінський розповів про те, як людина ватажка самопроголошеної ДНР Олександра Захарченко вибиває гроші з підприємців в контрольованій бойовиками Горлівці.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Хроніки окупації. Поділилася людина, що знає про ситуацію всередині Горлівки. В "лічку" пише, що в місті підприємці завили в прямому сенсі слова. На цьому тижні приїжджав Ташкент - хто не в курсі, гаманець Захарченко, який є в їхньому уряді міністром. Він в наказовому тоні сказав, що казна порожня, тому викручуйтесь як хочете. От і почали пильно оглядати кожну машину, всі продуктові бази закриті на перевірку. Якщо знаходять український товар, вимагають платити повторно 10% податок. Коммерси щосили кричать, що розмитнювали, у відповідь - плювати, платити заново. Більш того, вимагають податок і з російського товару, правда, в розмірі 2%", - написав Білинський.

"Місцевим кажуть, що Україна не розплатилася за відвантажене вугілля, ось і доводиться закручувати гайки. Загалом, розводять як хочуть, Москва сказала - доїте своїх, нам Чечню нічим годувати)", - додав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", ватажок так званої ДНР Олександр Захарченко попередив підприємців "республіки", що протести проти дій "влади" будуть лише погіршувати їхнє становище.