RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Аналітик розповів, чому Порошенко закрив свою фабрику в Липецьку

Рішення про закриття в Росії липецької фабрики Roshen було прийнято президентом України Петром Порошенком з низки причин, в тому числі у зв'язку з підготовкою до перевиборів.

Про це в коментарі "Апострофу" сказав старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Октисюк.

"Чому зараз? Можливо, це одне із свідчень того, що влада готується до можливих перевиборів для того, щоб відвести від себе весь негативний компонент щодо можливої критики Порошенка. Адже за що його найбільше критикують? За те, що він робить бізнес в країні-агресора. І таким рішенням він фактично відмежовується для того, щоб показати, що я чистий і у мене немає ніякого бізнесу", - зазначив експерт.

Також причиною можуть бути економічні проблеми і певні труднощі з веденням бізнесу.

"Порошенко все ж в першу чергу приймає економічне рішення, а не політичне. Фабрика в Росії виготовляла солодощі більшою мірою як експорт до Центральної Азії, Казахстан", - сказав Октисюк.

"Ще однією причиною того, що це було зроблено саме зараз, якраз в день інавгурації Трампа, може бути бажання Порошенко послати сигнал Заходу. Мовляв, якщо ви там будете домовлятися за моєю спиною щодо України, і щодо мене особисто, то я готовий переступити через свій бізнес і закрити його для того, щоб йти на загострення з Росією, готовий до рішучих кроків.

Згодом буде зрозуміло, чи дійсно він її закрив, або він її переписав і змінив бенефіціара, тому що може бути і такий розвиток подій, що він просто її переоформив на певних осіб-бенефіціарів, які пов'язані з ним. Тобто він може і не бути власником цієї компанії, але через пов'язаних осіб буде отримувати прибуток", - зазначив експерт.

Про версії закриття фабрики Roshen у Липецьку детальніше читайте в матеріалі "Апострофа".