RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Стало відомо, як "Газпром" створює умови для програшу Україні

На думку юристів, російському "Газпрому", який пред'явив претензії до "Туркменгазу" на близько $5 млрд, невигідно судитись, оскільки в разі перемоги російського холдингу буде створено прецедент, що підсилює позиції "Нафтогаз України".

Про це повідомляє "Газета.ру".

"Вимагаючи від "Туркменгазу" компенсації через суд, "Газпром" ступає на слизький ґрунт, оскільки аналогічні претензії пред'являє монополії "Нафтогаз України", - пише видання.

Голова East European Gas Analysis Михайло Корчемкін зазначив, що в одному і тому ж арбітражі "Газпром" буде доводити необхідність безумовного виконання українського контракту і необхідність перегляду контрактних умов з "Туркменгазом".

Російський юрист Василь Іцков заявляє, що судовий розгляд з Туркменією невигідний "Газпрому" одразу з кількох причин. По-перше, нещодавній прецедент литовського позову знижує шанси російської компанії на перемогу.

"Але справа якраз в тому, що сама по собі перемога може зіграти проти "Газпрому", оскільки створить вже інший прецедент, який знизить шанси на виграш у справі проти "Нафтогазу", — пояснив юрист.

На думку Іцкова, справу буде вирішено у позасудовому порядку.

Як повідомляв "Апостроф", на розгляді Стокгольмського арбітражу знаходяться 2 позови НАК "Нафтогаз України" до "Газпрому" щодо постачання газу і щодо контракту на транзит, а також позов "Газпрому" до "Нафтогазу" стосовно контракту купівлі-продажу газу від 2009 року.