RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Газова війна України і Росії: стало відомо, як Україна страждає заради Європи

НАК "Нафтогаз України" минулого тижня довелося піднімати власний газ зі сховищ, щоб стабілізувати тиск в українській газотранспортній системі, який впав через зниження подачі газу з Росії.

Про це повідомляє Комерсант із посиланням на свої джерела.

За інформацією видання, газ був піднятий 26-28 липня з підземних сховищ, незважаючи на те що зараз сезон закачування і "Нафтогаз" намагається наповнювати сховища перед зимою. Добовий відбір з підземних сховищ в ці дні доходив до 15 млн кубометрів — це приблизно половина поточного імпорту газу Україною по реверсу зі Словаччини, Польщі та Угорщини.

Саме тому, що Україні довелося понести втрати заради стабільного транзиту російського газу в Європу, офіційний Київ відреагував на падіння тиску так гостро і звернувся до Єврокомісії із закликом простежити за тиском і організувати тристоронню зустріч щодо газу між Україною, Росією і ЄС.

Як повідомляв "Апостроф", голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв розповів про те, як Росія в рази знизила транзит газу щоб довести європейським партнерам, що Україна не може бути транзитною країною.