RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

З'явилося відео випробувань нового озброєння українського виробництва

Державний концерн "Укроборонпром" провів порівняльні випробування бойових модулів "Швал" та "Стилет", призначених для озброєння модернізованих БМП.

Опубліковано відео випробувань на полігоні в Житомирській області.

"Модуль "Швал" оснащений 30-мм гарматою ЗТМ-1, автоматичним гранатометом, 7,62-мм кулеметом, а також керованим ракетним озброєнням, яке призначене для знищення бронетехніки противника на відстані до 5 км", - йдеться у повідомленні оборонного підприємства.

У той же час модуль "Стілет" відрізняється від "Шквалу" моделлю гармати. До його складу входить гармата ЗТМ-2.

"За точність роботи бойових модулів відповідають нові цифрові прицільні комплекси OTS-20.04-01, на бойовому модулі "Шквал" та "Трек-2-01", на бойовому модулі "Стілет", - повідомили в "Укроборонпромі". Також відомо, що обидва комплекси оснащені лазерними далекомірами та тепловізорами.

За словами розробників, за допомогою цих модулів українська армія фактично отримає нову БМП з сучасним цифровим комплексом управління, потужним арсеналом озброєння, двигуном Deutz і підвищеними засобами маскування.

Який з модулів показав кращий результат на випробуваннях, не повідомляється. Остаточне рішення буде приймати Міноборони.

Як повідомляв "Апостроф", волонтери представили нове озброєння для боротьби з бронетехнікою.