RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Путіна хочуть заборонити іноземні поштові сервіси і месенджери

Мінекономіки Росії пропонує заборонити чиновникам і військовослужбовцям вести робоче листування через мобільні додатки іноземних розробників.

Доповідь з такою пропозицією відомство внесло президенту РФ Володимиру Путіну, повідомляє Комерсант.

Серед пропонованих міністерством заходів — встановлення законодавчої заборони на використання військовослужбовцями та державними цивільними службовцями для передачі електронних повідомлень в службових цілях через іноземне програмне забезпечення, у тому числі мобільні додатки на смартфонах.

Обмеження можуть стосуватися електронної пошти Gmail від Google і популярних месенджерів WhatsApp, Viber, Skype і Telegram.

"Месенджери можуть записувати за користувачем що завгодно: фото, геолокацію, дані, якими він ділився з іншими додатками. З точки зору інформаційної безпеки ініціатива обґрунтована: ніхто не зможе довести, що месенджери не передають кудись інформацію, якою ви користуєтеся",— зазначає заступник гендиректора компанії Zecurion Олександр Ковальов

За даними видання, питання використання іноземного програмного забезпечення для робочого листування постало особливо гостро після численних витоків конфіденційної інформації, організованих хакерським угрупованням "Шалтай-Болтай". При цьому в адміністрації Путіна вже потурбувалися про створення захищеного месенджера для держорганів, який повинен стати альтернативою Telegram, WhatsApp і Viber. В кінці квітня за підсумками наради у радника президента РФ Германа Клименко Mail.ru Group і ІРІ було запропоновано розробити концепцію месенджера для держорганів.

Якщо таке рішення буде прийнято, месенджери втратять аудиторію в числі близько 2,5 млн осіб в РФ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що в Росії готують безпрецедентну систему прослуховування мобільних розмов.