RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

В СБУ розповіли подробиці хакерських атак на українські об'єкти

Основну загрозу інформаційній безпеці України несуть спецслужби Російської Федерації.

Про це повідомив керівник апарату СБУ України Олександр Ткачук. "Основна загроза, за нашою оцінкою, інформаційній безпеці нашої держави - це активність спецслужб Російської Федерації", - сказав він.

За словами Ткачука, є два основних напрямки кібератак з боку російських хакерів: операційні системи основних об'єктів критичної інфраструктури та інформаційно-психологічна агресія. Він зазначив, що для здійснення перших постійно розробляються нові віруси.

"Був виявлений новий механізм дистанційного керування вірусами, які розробляються, це клас АРТ-вірусів, які розробляються саме для того, щоб вражати об'єкти критичної інфраструктури. Це не ті шкідливі програмні коди, які ви можете знайти в широкому вжитку і гуляють в мережі, якими заражаються комп'ютери звичайних користувачів для того, щоб викрадати персональні дані або інформацію про банківські рахунки, і інформація, з корисливих мотивів збирається і використовується хакерських середовищем. Йдеться саме про віруси, на які витрачається велика кількість ресурсів, на їх розробку, для того, щоб заражати критичні системи об'єктів критичної інфраструктури ", - розповів Ткачук.

"Що стосується статистики, минулого року дійсно зросла кількість саме АПТ атак, це використання шкідливого програмного забезпечення, яке розробляється спеціально, щоб атакувати спеціальні особливі системи. Спеціально щоб нашкодити спецобектам, розробляються спеціальні коди. З певних міркувань ми не розкриваємо всі деталі атак" , - підсумував він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Британії заявили про зростання загрози з боку хакерів РФ.

За матеріалами РБК-Україна, 112 Україна.