RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Початок великих змін: Данченко про важливість підписання закону щодо розвитку телекомунікаційних мереж

Підписаний сьогодні президентом Петром Порошенко закон щодо розвитку телекомунікаційних мереж є невідкладним у Стратегії розвитку галузі, представленої комітетом Верховної Ради з питань інформатизації та зв'язку, а початок березня однозначно увійде в історію як початок системних та стратегічних змін галузі.

Про це на своїй сторінці в Facebook відзначив голова профільного комітету Олександр Данченко.

Варто зазначити, що документ визначає правові, економічні та організаційні засади доступу до інфраструктури для розміщення технічних засобів телекомунікацій. Зокрема, закон встановлює єдині правила доступу до всіх об'єктів інфраструктури.

У коментарі "Апострофу" Данченко відзначив, що головна мета, яку ставить перед собою цей документ, забезпечити для кожної людини, де б він не знаходився - в місті, віддаленому селі чи в дорозі, - високошвидкісний доступ до мережі Інтернет.

"Це відкриває можливість для більш швидкого будівництва інтернет-мереж. Так як сьогодні можливість для провайдерів забезпечити такий доступ блокується на різних рівнях - з боку власників енергетичної інфраструктури, представників ЖКГ, інших суб'єктів, які відчувають свою" причетність "до процесу", - відзначає Данченко.

Вступає закон в силу з моменту його підписання, тому певними положеннями провайдери можуть починати користуватися вже зараз.

"Тепер чекаємо розробки Кабміном і регуляторами відповідних правил роботи. В цілому, в повному обсязі закон запрацює місяці через три", - підсумував Данченко.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю "Апострофу" Голова комітету Верховної Ради з питань інформатизації та зв'язку Олександр Данченко розказав, що Україна може розраховувати на інвестиції в ІТ-галузь в розмірі до 10 млрд євро завдяки участі в плані Єдиного цифрового ринку Європи.