RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Нашумілий закон щодо ввезення б/в авто: з'явилися поради українцям

Закон, що дозволяє українцям привозити з Європи б/в автомобілі, почне працювати з 1 серпня.

Видання "КП в Україні" розповідає про деякі важливі моменти, які буде відслідковувати митниця.

"Вам доведеться самому фізично завозити машину на територію України. За нашою інформацією, на митниці будуть порівнювати штампи про виїзд та в'їзд, з датою рахунок-фактури на авто. Після 1 серпня, коли набуде чинності закон, ми пропонуємо організовувати тури до Литви або Польщі за автомобілями. Орієнтовна вартість – 500 євро. За ці гроші ми звозимо вас на авторинок, допоможемо вибрати автомобіль і зібрати всі необхідні для митниці документи і перегнати його в Україну. Всі офіційні платежі ви будете платити вже тут самі від свого імені", - розповіли журналістам в одній з компаній, яка збирається організовувати тури за автомобілями.

Другим важливим моментом є те, що людина за весь час зможе завезти на себе до трьох автомобілів. Відповідно до закону, який діє до 31 грудня 2018 року, дозволено продавати машину через 365 днів після її реєстрації в Україні.

На думку експертів авторинку, не виключено, що депутати можуть внести правки, запропоновані президентом, які обмежують кількість ввезених авто до одного. По суті, у них є ще рік на внесення цих правок. Адже першу машину, яку завезуть за пільговим режимом, можна буде продати не раніше 1 серпня 2017 року.

Крім того, згідно з нормами нового закону:

- Автомобіль має бути вироблений після 1 січня 2010 року і відповідати стандарту Євро-5.

- Автомобіль не може бути з країни-агресора.

"Найдешевше буде розмитнити автомобілі з об'ємом двигуна від 1 до 1,5 літрів. За кожен "кубик" двигуна потрібно буде заплатити всього 6,3 євроцента. Таким чином, наприклад, акциз на авто з мотором 1,4 літра буде коштувати всього 88 євро. Правда, не забувайте ще про інші податки – імпортне мито та ПДВ, які доведеться заплатити в Україні, що суттєво підвищить кінцеву ціну іномарки. Не забувайте ще й про витрати на саму поїздку", - пише видання.

Також передбачені нові ставки акцизного збору на б/в іномарки.

Наприклад, проведемо розрахунок для Skoda Fabia 2010 року з мотором 1,4 літра, яка в Європі коштує близько 5 тисяч євро.

Як повідомляв "Апостроф", офіційне видання центральних органів виконавчої влади "Урядовий кур'єр" у суботу, 23 липня, опублікувало закон, що передбачає зниження ставок акцизного збору на старі транспортні засоби в десятки разів.