RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Росії довели, що план Путіна вбити економіку України провалився

Колишній перший заступник голови правління Центробанку Росії, економіст Сергій Алексашенко навів аргументи на користь того, що план президента Росії Володимира Путіна знищити економіку України провалився.

Про це він сказав Ехо Москви.

За його словами, анексія Криму і війна на Донбасі, а також торгова війна з Росією сильно вдарили по Україні. Економіка країни втратила приблизно 25% своїх обсягів. За прогнозами експерта, навіть при високих темпах росту в 4% для того, щоб вийти на рівень 2013 року українській економіці знадобиться 6-7 років.

Але при цьому, підкреслює він, катастрофи не сталося.

"Поки спад української економіки закінчився. Вона вже два з половиною квартали повільно, але зростає, дані хороші, інфляція швидко знижується. Але зростання те ж саме – 1,2%. Загалом, зрозуміло, що з такою швидкістю до рівня 13-го року 25-30 років доведеться рухатися", - говорить економіст.

Алексашенко зазначив, що українська економіка вже адаптувалася до шоку, який сильно відчувався в 2014 і 2015 роках. І всі зусилля Росії не подіяли

"Зовнішні шоки для України, вони тривають. Але схоже, що економіка якось з ними навчилася справлятися і падіння точно немає", - пояснює він.

"Ніякого краху не видно, але сказати, що там процвітання, я теж не можу", - додав Алексашенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Алексашенко заявив, що Путін маніакально одержимий прагненням нашкодити Україні.