RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Росії дали страшний для України економічний прогноз

Україна буде змушена витратити залишки своїх золотовалютних резервів через замороження співпраці з МВФ і необхідність погасити борги за кредитами, при цьому країна в найближчі роки увійде в стагфляцію, яка характеризується нульовими темпами економічного зростання у поєднанні з високою інфляцією.

Такий прогноз наводиться в статті журналіста Антона Линника на сайті російського видання "Газета.ру".

У матеріалі наголошується, з посиланням на дані агентства Bloomberg, що ймовірність дефолту України в найближчі 3 роки зросла до 17,8%.

Також підкреслюється, що в 2015 році Україна уникла дефолту тільки завдяки вдалому завершенню переговорів міністерства фінансів з власниками українських євробондів. При цьому в статті журналіст нагадує, що уряду України домовитися не вдалося лише з Росією – по боргу в $3 млрд.

Звертається увага і на відсутність великих іноземних інвестицій в країну і скорочення промислового виробництва.

Як повідомляв "Апостроф", український фондовий ринок в серпні 2016 року лихоманить після семи місяців зростання. Основними причинами того, що відбувається називаються напруженість у відносинах між Україною і Росією після провокації в Криму, а також невизначеність з наданням Києву нового траншу МВФ.