RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

В Україні зробили важливу заяву про "рекордні" поставки російського пива

Офіційна українська статистика не зафіксувала за шість місяців поточного року імпорту пива з Росії всупереч інформації про рекордне зростання поставок.

Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговельний представник України Наталія Микольська, передає РИА Новости.

"За офіційними даними Держстату, за шість місяців 2016 року імпорт пива з солоду з Російської Федерації не здійснювався", — сказала Микольська.

Раніше газета "Комерсант" повідомила, що експорт пива з РФ в Україну збільшився більш ніж в 3 рази — з 1,86 мільйона до 6,06 мільйона дал. Всупереч ембарго, на частку України в структурі експорту російського пива за підсумками півріччя припало понад 60%.

За даними видання, мова йде переважно про нелегальний експорт на окуповані території Донбасу. Видання також повідомляло, що пиво та інший алкоголь з РФ продаються у магазинах самопроголошених ЛНР і ДНР.

Як повідомляв "Апостроф", російський "Газпром" поставляє газ на окуповані території Донецької і Луганської областей без наявності відповідної заявки з боку України і при цьому включає ці поставки в рахунки, що виставляються НАК "Нафтогаз України".