RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Українські виробники солі вчинили хитромудру диверсію в Росії

Українські виробники солі в рази збільшили постачання солі в Росії напередодні майбутнього продуктового ембарго на сіль, яке набуде чинності 1 листопада.

Про це повідомляє Комерсант.

Згідно з даними асоціації виробників і постачальників продовольчих товарів "Руспродсоюз", за вісім місяців загальний обсяг соляного імпорту склав 1,2 млн тонн, або 36% російського ринку. У липні--серпні в Росію з України було ввезено 312 тис. тонн солі, з яких 256 тис. тонн — технічна, 47 тис. тонн — харчова.

Це означає, що постачання солі з України збільшилися на 49,5% в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року, а за останні три місяці поставки технічної солі зросли на 29,6%, харчової — на 100%. Піковим місяцем з приросту поставок технічної та харчової солі став серпень, коли відвантаження зросли на 159% в порівнянні з серпнем 2015 року, відзначають в "Руспродсоюзі". У липні і вересні поставки зросли на 46% і 21% відповідно.

Нарощування імпортних поставок в асоціації пов'язують з майбутнім набранням чинності постанови уряду РФ, яке розширює продовольче ембарго на товари з Євросоюзу, США, Австралії, Канади і України за рахунок технічної та харчової солі.

Нібито постачальники вже пообіцяли збільшити закупівлі солі, що потрапляє під ембарго до 1 листопада, щоб якийсь час розпродавати її зі складів.

"Сіль не має терміну придатності, що дозволяє по максимуму завезти продукцію на російський ринок і зберігати її на складах у дистриб'юторів для подальшої реалізації підприємствам харчової, хімічної промисловості та торговельним мережам",— пояснює заступник голови правління "Руспродсоюзу" Дмитро Леонов.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прихильники Путіна нервово відреагували на розширення санкцій проти Росії з боку США.