RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Путіна відзвітували про повний провал в економіці Росії

Дані Росстату та Міністерства економіки РФ свідчать про те, що незважаючи на подорожчання нафти в останньому місяці третього кварталу не сталося ні очікуваного зростання промислового виробництва, ні зростання кредитування економіки.

Про це повідомляє Комерсант.

Заступник голови Мінекономіки РФ Олексій Вєдєв визнав, що зростання ВВП в останньому кварталі року може скласти 0-0,1%, тобто, по суті, відсутнє. Раніше відомство впевнено свідчило про перехід до зростання в четвертому кварталі 2016 року.

Не покращиться ситуація також і з промвиробництвом.

"Проблема вересневої статистики — в тому, що моделі, якими користуються урядові і інвестбанківські аналітики припускали, що відновлювальний дуже низький зріст повинен був початися ще влітку 2016 року. Цього не сталося, незважаючи на те, що підтримка внутрішнього попиту, по ідеї, повинна були надати доходи від експорту нафти за більш високою, ніж передбачалося, ціною в будь-якому випадку це вище $40 за барель, на які орієнтувалася економіка", - пише видання.

Мінекономіки РФ, що передбачало осіннє пожвавлення в промисловості, зараз вже допускає, що в останньому кварталі 2016 року зростання ВВП буде приблизно таким же, як і в передостанньому,— тобто нульовим або слабо відмінним від нуля.

"Проблема вже не в кінці року, який економіка, з великою ймовірністю, завершить в невеликому плюсі. Статистика Росстату і ЦБ показує, що можливі успіхи 2017 року переоцінюються: вони більшою мірою будуть залежати від сировинної кон'юнктури, ніж від дій уряду", - підводить підсумок видання.

Як повідомляв "Апостроф", український блогер вказав на те, що економіку Росії чекає посилення економічних санкцій через позицію російської влади щодо ситуації в Сирії.