RU  UA

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Росії різко відреагували на підвищення суверенного рейтингу України

Одне з найбільших міжнародних рейтингових агентств Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній і національній валюті з "CCC" до рівня "B-".

Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на повідомлення агентства.

Також з рівня "CCC" до "B-" підвищено рейтинг з випуску облігацій в іноземній і національній валютах України, а короткостроковий РДЕ в національній та іноземній валютах агентство Fitch підняло з рівня "C" до "B".

Відзначається, що підвищення вищевказаних рейтингів відображає зменшення ризиків для зовнішнього фінансування України.

Fitch прогнозує інфляцію в Україні в 2016 році в середньому на рівні 14,9%, в порівнянні з 48,5% у 2015 році. Держборг України, як вважають в агентстві, зросте з 67% ВПП у 2015 році до 74% у 2016 році. Зростання економіки України в 2017 році може прискоритися з 1,1% у 2016 році до 2,5%, а до 2018 року досягти показника в 3%.

На дану новину відреагували українські блогери.

Також підвищення суверенного рейтингу України викликала уїдливу реакцію у адептів політики президента РФ Володимира Путіна, які залишили відповідні коментарі на сайті "РИА Новости".

"Це з якого боку дивитися? Взагалі, в України є суверенний рейтинг? Що за фантастика знову в новинах?", "Коли нам 3 млрд. баксів віддадуть, тоді можна і підвищувати рейтинг", "Цікаво за які такі заслуги, хіба Україна почала платити за боргами (або не просити в борг).? Як рейтингове агентство оцінює кредитоспроможність, може підвищувати рейтинг країні, яка тільки й робить, що просить в борг", - пишуть путінці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Fitch погіршило прогноз по зростанню економіки України.