RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​Блокада ОРДЛО віддалить окупований Донбас від України - аналітик

Жорстка економічна блокада окупованих територій Донецької та Луганської областей тільки зменшить шанси на повернення їх під контроль України.

Таку думку висловив аналітик "Донецького інституту інформації" Віталій Сизов в коментарі "Апострофу".

Він зазначає, що офіційні економічні зв'язки з захопленими територіями зберігаються лише за допомогою залізниці.

"Це дозволяє зберігати технологічні ланцюжки, в яких задіяні підприємства з різних регіонів України, не тільки Донбасу. Розрив цих зв'язків боляче вдарить не тільки по економіці непідконтрольних територій, але і по українській економіці", - каже експерт. За його словами, є можливість видобувати вугілля на підконтрольній бойовикам території, а збагачувати на підконтрольних Києву. Потім відправляти робити метал, а сам метал вивозити в Маріуполь і експортувати.

Аналітик пояснює, що таким чином гроші будуть йти в бюджет України. Втім, експерт не відкидає, що між підприємствами на окупованих територіях і місцевими "владою" існує певний зв'язок, а, можливо, деякі платять податки і Україні і сепаратистам.

"Якщо ми говоримо про реінтеграцію, то розривати економічні зв'язки недоцільно", - говорить Сизов. Він зазначив, що представники місцевого і середнього бізнесу торгують з РФ і Білоруссю. "Виходить, що ці люди включилися в економіку іншої країни, збагачуючи її", - підкреслив експерт.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа" Блокада Донбасу: удар по бойовикам або політика.