RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

СБУ розкритикувала дії учасників блокади Донбасу

СБУ засудила "популістські" дії деяких політиків, які, прикриваючись патріотичними гаслами "зупинення торгівлі з окупантами" і пропагуючи введення режиму економічної блокади, організували блокування руху залізничного транспорту на територію окупованої бойовиками Донбасу і назад.

Про це йдеться в заяві прес-служби СБУ.

У відомстві спростували звинувачення з боку ініціаторів блокади у комерційній зацікавленості торгівлі з самопроголошеними ДНР/ЛНР. СБУ нагадала затверджений порядок переміщення транспорту і вантажів.

В СБУ підкреслили, що дії активістів мають ознаки порушення статей "угон або захоплення залізничного рухомого складу, повітряного, морського чи річкового судна", "блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства" і "примус працівників транспорту до невиконання своїх службових обов'язків".

Крім цього, блокада загрожує зриву стабільного функціонування енергосистеми України і може призвести до "віялових" відключень електрики.

Раніше невідомі вирізали частину залізничного полотна, що веде на окуповану бойовиками територію Донбасу.

Як повідомляв "Апостроф", директор енергетичних програм Центру світової економіки і міжнародних відносин НАН України Валентин Землянський вважає, що блокада Донбасу може призвести до комунальної катастрофи в Луганській області.